V Piešťanoch kolkárska extraliga žien

  • Šport / Kolky
  • 10. septembra 2011, 09:58
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – V závere tohto týždňa sa začína na Slovensku nový ročník kolkárskych súťaží. Z nášho regiónu v nich budú mať najpočetnejšie zastúpenie kolkári Družby Piešťany.
Klub budú reprezentovať až štyri družstvá. V prvej lige budú hrať, podobne ako v minulej sezóne, dve mužstvá mužov, dorastenci sú zasa účastníkmi najvyššej súťaže a po ôsmich rokoch sa v súťaži znova objavia aj ženy Družby, ktoré budú hrať v extralige.

„Od jesene sa hrá ženská extraliga po novom. Základnú časť budú hrať len
štvorčlenné družstvá. Z tohto dôvodu ostalo voľných niekoľko hráčok, ktoré nemali za koho hrať. Keďže sú medzi nimi aj nádejné reprezentantky, rozhodol som sa prihlásiť do súťaže aj naše družstvo žien," prezradil nám šéf kolkárov Družby Piešťany Štefan Kočan, ktorý je zároveň aj prezidentom Slovenského kolkárskeho zväzu.

 „Už z titulu mojej funkcie prezidenta zväzu som si nemohol dovoliť nechať ‚stáť‘ dve talentované kolkárky zo Spišskej Novej Vsi, ktorá nemá dostatok hráčok na vytvorenie extraligového družstva. Preto bude hrať za nás dorastenecká majsterka sveta Lenka Tranová i juniorská reprezentantka Slovenska Daniela Klubertová. Dvojicu Spišiačok doplní reprezentačná trénerka Anna Martišková. Toto trio doplnia piešťanské hráčky Zuzana Obertášová, Tatiana Dzurová a Veronika Marciusová. Verím, že takto
zložené družstvo zamieša karty v boji o titul majstra Slovenska," prezradil nám najbližšie plány novozloženého družstva žien Š. Kočan.

Vysoké ambície majú aj dorastenci Družby, ktorí obhajujú v družstvách strieborné medaily. Hráč družstva Šimon Dúbrava absolvoval týždňové sústredenie v Nemecku. K niektorým zmenám došlo aj v kádroch prvoligových mužstiev mužov Družby. Z „béčka" prešiel do „áčka" Ján Meliš, ktorý prišiel pred rokom do Piešťan zo Srbska. Okrem neho budú hrať za „áčko" Pavol Uváčik, Michal Schmiedl, Roman Marek, Peter Mička, Peter Gocký, František Dovičič a z dorastu bude pendlovať Martin Dzuro. Za rezervu bude hrať Štefan Kočan, ktorý po zranení rok pauzoval. Okrem neho sú na súpiske Miroslav Bolech, Ján Ďurina, Jozef Horváth, Peter Šamík, Jaroslav Bittner, Marek Harčarík, a z dorastu Šimon Dúbrava a Jakub Pinkas. Popri kvartete piešťanských družstiev budú hrávať na kolkárni Družby svoje majstrovské zápasy aj družstvá Starej Turej.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava