Šiesty ročník Cinematiku otvoril terorista Carlos

  • Spravodajstvo
  • 10. septembra 2011, 13:39
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Mesto sa opäť zaplnilo ľuďmi. Tentoraz, oproti hudobným festivalom, však zábava zostala v širšom centre Piešťan. Včera podvečer sa otvorili brány šiesteho ročníka Medzinárodného filmového festivalu Cinematik. Celý festival otvoril terorista IIjič Ramírez Sánchez, tiež známy ako Carlos či Šakal.

Dom umenia sa v piatok o 19. hodine zaplnil pozvanými hosťami, ale aj divákmi, ktorí si prišli pozrieť nielen príbeh známeho teroristu. Úvodné slová patrili čestnej riaditeľke festivalu Božidare Turzonovovej a tiež výkonnému riaditeľovi Tomášovi Klenovskému a umeleckému riaditeľovi Vladimírovi Štricovi. Všetci za zhodli na to, že žijú filmom. Samotné otvorenie festivalu tradične nechali na primátora Piešťan Rema Cicutta.  
Pred spustením premietačky a filmu o venezuelskom teroristovi, na pódium sa postavil tiže Peter Gottschalk, zástupca spoločnosti ARTE G.E.I.E. Takto uviedol film, ktorý je tiež zaradený do súťažnej sekcie o hlavnú cenu festivalu Meeting Point Europe: "Do Piešťan som prišiel odovzdať pozdravy producenta filmu Daniela Leconta. Uvidíte kratšiu verziu filmu Carlos. Tá pôvodná má viac ako šesť hodín. Viete o tom, že Carlos bol tiež blízko Piešťan? Jeden z jeho príbehov sa totiž odohráva vo Viedni, na letisku Schwechat."
Podľa slov P. Gottschalka film videl vo väzení aj samotný venezuelský terorista. Vraj s ním nebol vôbec spokojný. "Zatiaľ sme všetci aj s Danielom v poriadku. Carlos je stále v parížskom väzení," zažartoval Gottschalk.
Festival sa prehupol do druhého premietacieho dňa. Počas víkendu, no i ďalších nasledujúcich dní si budete môcť pozrieť viac ako sto filmov, zabaviť sa na prednáške, či vypočuť si ešte zopár koncertov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava