Trnavský jarmok prinesie radnici tisícky eur

  • Spravodajstvo
  • 7. septembra 2011, 13:33
  • Autor:sita/red

TRNAVA – Trnavský jarmok má v tomto roku priniesť radnici zisk 46-tisíc eur pri príjmoch 153-tisíc a výdavkoch 107-tisíc eur. Vyplýva to z rozpočtu jedného z najväčších jarmokov na Slovensku. Najlepšími platičmi sú prevádzkovatelia kolotočov, dve skupiny zaplatia za prenájom mestských pozemkov spolu 26-tisíc eur, ďalšie dve budú na súkromných pozemkoch. Trnavský jarmok sa začína vo štvrtok 8. septembra a potrvá až do nedele 11. septembra.

Za stánky s občerstvením zaplatia predajcovia na najlepších miestach až tisíc eur. Naopak, len symbolické poplatky zaplatia ľudoví remeselníci. "Na Hlavnej ulici budú ako každý rok len ľudovoumelecké remeslá, bude to 180 stánkov. Do ostatných ulíc bolo vydaných 364 rozhodnutí pre komerčných predajcov, z nich 43 bude predávať občerstvenie,“ informoval hovorca trnavskej radnice Pavol Tomašovič. Aby o jarmočnú zábavu neprišli ani deti zo sociálne slabších rodín, radnica im umožní zadarmo navštíviť niektoré atrakcie. 

Súčasťou jarmočnej ponuky budú vystúpenia Laca Lučeniča & Satisfactory II, skupiny Gladiátor, Jany Kirschner a Dominiky Mirgovej, Hudby z Marsu a ďalších. Po minuloročnej premiére bude k jarmoku patriť aj dvojdňové podujatie Stredovek pod hradbami, ktoré vyvrcholí v sobotu večer útokom na mestské hradby. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava