Piešťany majú krízový rozpočet už tri roky

  • Spravodajstvo
  • 6. septembra 2011, 08:46
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – V polovičke augusta prešla slovenskou vládou novela zákona o podpore cestovného ruchu. V súčasnosti je v prvom čítaní Národnej rady SR. Mala by prispieť najmä k lepšej spolupráci podnikateľských subjektov so samosprávou. S primátorom Piešťan Remom Cicuttom sme sa rozprávali nielen o tejto novele zákona.

Novela zákona o cestovnom ruchu prešla vládou SR. Myslíte si, že pokiaľ ju schváli parlament, pomôže to napríklad pri projekte novej piešťanskej plavárne?

– Pokiaľ parlament schváli novelu zákona, celoplošne by malo dôjsť k lepšiemu prepojeniu podnikateľských subjektov. Cez členské vklady do novovzniknutých združení budú mať rovnaké možnosti, aj čo sa týka dotácie od štátu. V súčasnosti už je novela v prvom čítaní NR SR. Táto novela vychádzala aj z potreby, že podnikatelia nevedia medzi sebou komunikovať a vo väčšine prípadov absolútne nespolupracujú so samosprávou. Štát by podľa novely mal vyrovnávať členské príspevky podnikateľov v oblastných združeniach, ktoré sa postupne budú vyberať, ale iba do výšky vybratej dane za ubytovanie. V Piešťanoch hovoríme rádovo asi do 700-tisíc eur. Investícia ako náš bazén – plaváreň sa pohybuje v iných číslach, okolo päť miliónov eur. Viem si však predstaviť, že investícia by zostala na strane mesta či strategického partnera. Samotná prevádzka by už mohla byť vykrývaná z príspevkov združenia. To je určite krok vpred. 

V aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate aj o tom, v akom štádiu je projekt novej plavárne v Piešťanoch, čo ďalej s projektami ako Trajancenter alebo Paralympijské centrum.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav