Bývalé tenisové majsterky sveta chodia rady do Piešťan

  • Šport / Tenis
  • 6. septembra 2011, 14:23
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Na medzinárodnom tenisovom turnaji žien ZSE Open 2011, ktorý sa konal v polovici augusta v Piešťanoch, hrali aj dve bývalé majsterky sveta, Henrieta Nagyová a Janette Husárová. Obe boli členkami družstva žien Slovenska, ktoré vyhralo v roku 2002 v Španielsku FED Cup a stalo sa majstrom sveta ženských družstiev. Ich prítomnosť v Piešťanoch sme využili aj na rozhovor.

„S profesionálnym tenisom som skončila už v roku 2007 a momentálne sa venujem svojej tenisovej akadémii, kde mám veľa talentov. Jedným z nich je aj Michaela Jaseňáková, ktorá hrá aj na turnaji v Piešťanoch. Medzi ženami začína a na prienik do svetového rebríčka WTA potrebuje bodovať aspoň na troch turnajoch. Chcem jej v tom pomôcť, preto som sa rozhodla hrať s ňou štvorhru. Na dvoch predchádzajúcich turnajoch sme už bodovali, žiaľ, v Piešťanoch nám to nevyšlo. Mali sme však príliš silné súperky," prezradila nám dôvod svojej účasti v Piešťanoch Henrieta Nagyová.

„Janette organizuje tento turnaj veľmi dobre, čo vidieť aj na kvalitnej účasti hráčok. Ja nechodím na hocijaké turnaje, no do Piešťan som aj kvôli nej rada prišla. Do tohto mesta sa však vždy rada vraciam. V Piešťanoch som hrala svoje prvé turnaje a v pamäti mi zostali najmä urputné boje s Ľudmilou Cervanovou. Okrem nej tu mám veľa ďalších dobrých priateľov. Sú to napríklad Braňo Stankovič, ‚Hafo‘ Habán či fedcupový lekár Roman Fano," zalovila v spomienkach Nagyová.

Jej bývalá kolegyňa z reprezentačného družstva Slovenska, Janette Husárová, je už tretí rok organizátorkou medzinárodného turnaja v Piešťanoch. „Som rada, že z toho začína byť tradícia. V tomto roku hral v kvalifikácii maximálny možný počet 64 hráčok. Turnaj má z roka na rok aj vyššiu kvalitatívnu úroveň, veď najvyššie nasadená Poľka Paula Kaniová je vo svetovom rebríčku na 389. mieste. Hráčky s takýmto rebríčkovým postavením na desaťtisícové turnaje zvyčajne nechodia," pochválila „svoj" turnaj Husárová.
Spestrením turnaja ZSE Open 2011 bol aj jej štart vo štvorhre. „Ja síce na rozdiel od Henriety nikoho netrénujem, no po dvojročnej pauze začínam znova hrávať štvorhru na menších turnajoch. V Trnave, kde som dostala voľnú kartu, sa nám podarilo 50-tisícový turnaj vyhrať. Hrala som zopár zápasov, preto som si chcela svoju formu vyskúšať aj na takomto turnaji. Pred dvoma rokmi som síce s tenisom zo zdravotných dôvodov skončila, no teraz som už fit a zistila som, že na to ešte mám aj herne. Viacero hráčok, ktoré boli na vrchole, si tiež dalo nejakú pauzu a po návrate dokázali víťaziť, dokonca vyhrať grandslamový turnaj. Čo sa týka mojich turnajov, chcem ich organizovať aj naďalej. Verím, že sponzori, ktorí mi pomohli v tomto roku, mi pomôžu aj v budúcnosti. Takéto turnaje sú na prospech hlavne slovenským mladým hráčkam, môžu na nich privoňať k atmosfére profesionálnych turnajov bez toho, že by museli cestovať za hranice Slovenska. Niektoré z našich hráčok mi potvrdili, že na takomto turnaji získali prvé skúsenosti, ktoré im potom pomohli pri ďalších podujatiach," odôvodnila Janette svoj návrat na tenisové dvorce. Verme, že na nich dosiahne ešte veľa víťazstiev.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel