V okresnom derby treťoligistov zaslúžená remíza

  • Šport / Futbal
  • 5. septembra 2011, 15:58
  • Autor:Š. Gregorička/J. Vallo

PIEŠŤANY – Šlágrom víkendového kola vyšších regionálnych futbalových súťaží bolo treťoligové okresné derby medzi Moravanmi a Vrbovým. Súboj posledných dvoch mužstiev tabuľky sa skončil zaslúženou remízou. V majstrovstvách regiónu Západ vyhrali Piešťanci nad kandidátom na postup z Komárna a v piatej lige zabodovali naplno z tria našich na ihriskách súperov len Veľké Kostoľany, ktoré vyhrali v Radošine.

PFK Piešťany – KFC Komárno 2:0 (1:0)

Domáci začali proti druhému mužstvu tabuľky náporom. Aktivitou hýril hlavne Karim, ktorý robil obrane KFC veľké problémy. Už v 2. min jeho prienik zneškodnil brankár a o dve minúty neskôr ho pri ďalšom prieniku obranca hostí fauloval v šestnástke, ale rozhodca nechal pokračovať v hre. V 28. min bol zozadu nešetrne faulovaný Škrováň, ktorého museli vyniesť na nosidlách. Faul však zostal znova nepotrestaný. Odpoveď domácich prišla v 31. min, keď Moravčík vysunul Koprdu a jeho presná krížna strela skončila v sieti – 1:0. V 41. min mierila strela Moravčíka tesne nad a faul na Kukuča o minútu neskôr vytiahol rozhodca za šestnástku…
V úvode druhého polčasu mali hostia jedinú šancu, no Szorád mieril vedľa. V 54. min vyšla domácim pekná akcia: Charizopulos posunul loptu Koprdovi, ten obišiel obrancu a nezištne prihral Moravčíkovi – 2:0. V závere mohol zvýšiť vedenie PFK striedajúci Šimo, ale najskôr jeho zadovka bola nepresná, potom sám pred brankárom váhal so strelou a neskôr zasa netrafil bránu. Hostia v Piešťanoch sklamali a okrem niekoľkých hrubých zákrokov neukázali nič.
Zostava PFK: Hodulík – Kukuč, Bakita, Seiler, Karim (70. Šimo), Charizopulos (84. Bretschneider), Škrováň (28. Galba), Vyskoč, Chebeň, Koprda, Moravčík.

Viac správ z regionálneho športu si prečítate v Piešťanskom týždni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava