Galko: Letecká linka Piešťany – Berlín by bola prínosom

  • Spravodajstvo
  • 4. septembra 2011, 18:03
  • Autor:sita/red

BRATISLAVA/PIEŠŤANY – Rezort obrany podporuje zavedenie pravidelného letového spojenia medzi mestami Piešťany a Berlín, o ktorom sa v ostatnom období uvažuje. Linka by mala prispieť k rozvoju cestovného ruchu v regióne, predovšetkým v oblasti kúpeľníctva.

Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Vojenských zdravotníckych zariadení a.s. Tibor Šimoni už rokoval s leteckou spoločnosťou, ktorá by mohla lety prevádzkovať. „Kúpeľný ústav F. E. Scherera Piešťany patrí do skupiny našich liečebných zariadení a má takmer 150-ročnú tradíciu. Zavedenie pravidelnej linky by k nám nepochybne prilákalo viac nemeckých pacientov. Tých od využitia našich kúpeľov momentálne odrádza najmä zdĺhavé cestovanie,“ uviedol Šimoni. Podľa jeho slov je prevádzkovanie tejto linky predbežne plánované na január 2012. Možnosť zavedenia pravidelnej leteckej linky sa pozdáva ja ministrovi obrany Ľubomírovi Galkovi. „Plne tento nápad podporujeme, pretože akýkoľvek klienti sú pre naše zdravotnícke zariadenia prínosom  a radi im poskytneme starostlivosť tej najvyššej kvality. Neznamená to však, že by sme si nevážili aj záujem domácich hostí,“ zdôraznil šéf rezortu obrany.

Schererov kúpeľný ústav, ktorý patrí do skupiny Vojenských zdravotníckych zariadení, a.s., začal poskytovať kúpeľnú starostlivosť v roku 1863 pre potreby vtedajšej rakúsko-uhorskej armády. Pravidelná linka Piešťany – Berlín by však nemala byť jedinou, ktorá by mohla podporiť návštevnosť vojenských zdravotníckych zariadení. „Leteckej spoločnosti sme už navrhli preskúmať aj možnosť zavedenia pravidelnej linky Poprad – Moskva, ktorá by mala priaznivý vplyv na rozvoj turizmu vo Vysokých Tatrách,“ informoval Šimoni. Zároveň dodal, že je pripravený iniciovať stretnutie na úrovni primátorov miest Vysoké Tatry a Poprad za účelom podpory tohto projektu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav