Autor legendárneho Jožinka má 90 rokov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. septembra 2011, 17:52
  • Autor:sita/red

PIEŠŤANY – Zakladateľ slovenského komiksu a moderného kresleného humoru Jozef Babušek sa v piatok 3. septembra dožil 90 rokov. Pri príležitosti jeho životného jubilea v utorok 6. septembra v Dome umenia v Piešťanoch uvedú knihu Františka Jablonovského Nielen Jožinko s podtitulom Život a dielo Jozefa Scheka.

Babušek publikoval svoje práce celé desaťročia pod pseudonymom Schek. Legendárnym sa stal jeho seriál Jožinko – dieťa svojich rodičov, ktorý vychádzal v časopise Roháč od 1965 celých 23 rokov. Pri príležitosti životného jubilea Jozefa Babušeka vychádza kniha Nielen Jožinko s podtitulom Život a dielo Jozefa Scheka. Kniha prinesie netradičný pohľad na život a tvorbu oslávenca z pera Kornela Főldváriho, Pavla Vilikovského, Miroslava Cipára, Milana Lasicu, Tomáša Janovica, Petra Lipu a iných.

Jozef Babušek sa narodil 3. septembra 1921 v Bratislave, väčšiu časť života však prežil v Piešťanoch. V roku 2006 si tu z rúk primátora Rema Cicutta prevzal cenu Kultúrna osobnosť roka.

Súvisiace články:Známy i neznámy Jozef Schek Jožinka utopil vo fľaške s atramentom Komiksy o Jožinkovi vážia viac ako kilo cukru

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín