S prázdninami sa rozlúčili malé orientálky aj indián i Drahovčanka

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 1. septembra 2011, 18:34
  • Autor:vd

Hudobný pavilón v mestskom parku v Piešťanoch roztancovali v prvý septembrový deň malé orientálne tanečnice. Symbolickú bodku za prázdninami začali písať skúsenejšie tanečníčky z Amira bellydance, pridali sa menšie Jasmínky z Piešťan, Džamal junior a Habibiti z Trenčína, Adrika zo Žiaru nad Hronom a s krídlami Bohyne Isis do parku vplávala maličká Adelka.

V programe, ktorý nazvali Kvety z Káhiry sa prezentovali klasickými orientálnymi i modernými tancami. Záver patril indickému tancu a vlneniu sa uprostred publika. Po vystúpení brušných tanečníc si najmenšie deti s rodičmi užili Indiánsku rozprávočku v podaní hercov agentúry Baretka. V nej hlavný protagonista – indián farebné pierko Martin Hudec a jeho biely brat zložili indiánsky sľub. Od štvrtka patria k červeným tváram aj viaceré piešťanské deti, ktoré zdvihnutím rúčky vstúpili do sveta indiánok.

Mestské kultúrne stredisko pripravilo počas sviatočného programu aj hudobnú dychovú lahôdku určenú pre skôr narodených Piešťancov. Podvečer si svoje nástroje naladila Drahovčanka a „mušľa“ sa rozozvučala rezkou dychovou hudbou i piesňami, ktoré obveselili našich starých otcov aj mamy.

Tí, čo hudbu vnímali len ako kulisu, si posledné slnečné lúče voľného dňa spríjemnili v rozhovoroch s priateľmi. Deti si pobehali po parku, alebo sa dívali na dvoch vizážistov – Richarda a Kornéliu, ktorí im na tváričky kreslili rôzne motívy. Najmenší sa tešili z balónov v tvare zvieratiek, ale aj obľúbených rozprávkových postavičiek.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel