Babač dal zo seba maximum, na miestenku to nestačilo

  • Veslovanie / Šport
  • 31. augusta 2011, 17:28
  • Autor:Sita/red

PIEŠŤANY/BLED – Slovenskému reprezentantovi Lukášovi Babačovi sa na majstrovstvách sveta vo veslovaní v Slovinsku nepodarilo vybojovať medzi „ťažkými“ skifármi postup do A/B-semifinále, čím zároveň prišiel o šancu získať jednu z jedenástich udeľovaných olympijských miesteniek.

Pretekár VK Sĺňava Piešťany sa predstavil na jazere Bled v stredajšej štvrtej štvrťfinálovej jazde, z ktorej si prví traja zabezpečili postup do najlepšieho tucta. Babač útočil zo zadných pozícií, po polovici dvojkilometrovej trate bol piaty s odstupom 1,55 s na 3. priečku, no 500 m pred cieľom už zaostával o necelé tri sekundy. Dvadsaťšesťročný Piešťanec napokon predstihol ešte Čiľana Oscara Vasqueza Ochou a obsadil v štvrťfinálovej jazde 4. miesto. Od posledného postupujúceho do A/B-semifinále Bulhara Georgiho Božilova ho delilo 4,09 s.
"Určite som smutný, dúfal som, že by to mohlo vyjsť, aj keď to bolo len zbožné želanie. Vydal som zo seba maximum, ale, žiaľ, chýba mi pár ‚koní‘ v ideálnych podmienkach, aké boli dnes. Išiel som svoju najlepšiu jazdu a doteraz najlepší čas na týchto MS. Snažil som sa, bojoval som o každý meter, no niekedy ani maximum nestačí," uviedol pre agentúru SITA v prvej reakcii na margo svojho výkonu L. Babač a pokračoval: "Zhodnotil by som to asi tak, že som pomerne spokojný s tým, čo som predviedol, ale umiestnenie nestačilo na splnenie môjho sna. Nie je však všetkým dňom koniec, pretože ešte na budúci rok je šanca kvalifikovať sa na olympiádu. Každopádne ďakujem všetkým za podporu. Mrzí ma, že to teraz nevyšlo, ale dal som zo seba všetko."
Zverenec trénera Václava Kacířa sa v ďalšom priebehu MS predstaví v C/D-semifinále, kde sa bude rozhodovať o umiestnení na 13. – 24. stupienku. Na vlaňajšom šampionáte na novozélandskom jazere Karapiro bol v olympijskom skife osemnásty, ale v ľahkom skife získal striebro.
"V piatok ma čaká C/D-semifinále. Musím sa ešte sústrediť na to, aby som podal čo najlepší výkon. Samozrejme, že sa pokúsim vybojovať čo najlepšie umiestnenie. Aj mimo prvej dvanástky zostalo ešte mnoho kvalitných súperov, takže mám pred sebou ešte náročné súboje," dodal Babač.
Najlepší slovenský skifár súčasnosti stratil možnosť vybojovať si v Blede účasť na OH 2012, do Londýna sa však bude môcť ešte dostať cez budúcoročnú finálovú kvalifikáciu, na ktorej rozdajú ešte tri miestenky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava