Letecké dni: Organizačná blamáž a pokazená cigánska

  • Spravodajstvo
  • 29. augusta 2011, 14:27
  • Autor:Julto (redakčne upravené)

PIEŠŤANY/SLIAČ – Posledný prázdninový víkend patril okrem iných podujatí aj Medzinárodným leteckým dňom SIAF 2011. Po Piešťanoch prebralo v tomto podujatí štafetu Letisko Sliač. Na oficiálnej stránke sú uvedené informácie, že hneď v prvý deň letisko privítalo 40-tisíc návštevníkov. Jeden Piešťanec si na letecké dni spravil vlastný názor, o ktorý sa chcel podeliť. Celý letecký víkend označuje za „organizačnú blamáž.

Takto opísal svoj zážitok:  Pár minút po ôsmej ráno vyrážame s autom z Piešťan. Po desiatej zastavujeme v kolóne na odbočke z diaľnice na Kováčovú. Štvrť na dvanásť – letecké dni sa začali, ale my a tisíce ďalších sme stále v zápche – policajti nikde. „Paštikári“ sa nasilu predbiehajú a umocňujú chaos. Lietadlá vidíme akurát tak pri obratoch z okien rozpálených áut.
12.15 hod. – stále trčíme v rade. Po polhodine, je to neuveriteľné, ale už sme v Sliači. Záchytné parkovisko beznádejne preplnené, a tak parkujeme u dobrých ľudí vo dvore. Potom celý humbug už pripomína  exodus židov keď utekali z Egypta. Šliapeme po rozpálenej ceste dobré tri kilometre pred vstup na letisko. Kyvadlová doprava zlyhala na celej čiare, a to ešte ľudia museli platiť 50 centov za lístok! Trapas! Plač malých detí a nadávanie ich rodičov je bežný jav. Na mieste je úbohých päť predajných miest na lístky.
Poobede – 13.15 – Už je to päť hodín od odchodu z Piešťan.  Konečne kupujeme lístky. Nejaký leták s letovým plánom alebo milý odznak na pamiatku, to určite nehrozí.  Zlaté NLD v Piešťanoch! Vchádzame a tešíme sa paradoxne už vôbec nie na lietadlá, ale na kofolu a cigánsku. CHYBA! Nenormálne málo stánkov a dlhočizné rady pred nimi. Odstojíme si dobrých 50 minút a s neuveriteľným pocitom blaha zakusujeme do cigánskej s kuracím mäsom, ktorá je ale pokazená!
Pozrieme sa pod ten stánok a vidno, že predajcovia vyťahujú mäso z obyčajného igelitového vreca bez akéhokoľvek chladenia. Dve babky to tam hádžu na slabo rozpálený plech a hneď sa expeduje. Zjedli sme aspoň žemľu s cibuľou a horčicou. Hygienici možno išli na kontrolu, ale vzdali to niekde uprostred nekonečnej rady áut.
Po areáli letiska sú rozmiestnené prenosné kovové umývadlá. Samozrejme ani jedno nie je zapojené, čistý výsmech. Tak si odstojíme ďalšiu radu za cisternou a aspoň si namočíme hlavy, pretože tieň bol iba pod slnečníkmi, ale tých bolo tak úboho málo, že sme nemali najmenšiu šancu sa pod ne posadiť. Absolútne znechutený si ešte odstojíme radu na Boeing 707. Lietadlá, na ktoré si ľudia zakúpili vyhliadkové lety po 25 eur ani nepustili do vzduchu! Nech čakajú čo tam po nich!
Štvrť na päť  – Nahnevaní a zničení odchádzame v nádeji, že pôjdeme naspäť autobusom, samozrejme to je bez šance. V Piešťanoch sa niečo takéto ani raz nedialo – všetko išlo ako hodinky. Teším sa na piate NLD 2012. Na Sliač už nikdy, ani keby boli tie stroje zo zlata. Kto má podobný výborný zážitok zo SIAF-u 2011 nech zdieľa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel