Rafinovaný podvodník v Piešťanoch

  • Spravodajstvo
  • 26. augusta 2011, 15:05
  • Autor:red

PIEŠŤANY – V Piešťanoch sa objavil známy podvodník R. L. údajne z Ružomberka, ktorý oslovuje drobných živnostníkov a firmy s tým, že im garantuje prezentáciu na podujatí Best Hip – hop dance v priestoroch Gymnázia Pierra Coubertina. Takto od podnikateľov vylákal minulý týždeň stovky eur.

Pritom riaditeľ gymnázia v Piešťanoch sa od tejto záležitosti dištancuje. „Nič podobné by som v našej telocvični nedovolil organizovať,“ povedal Luknár.Firma Almi s.r.o, pod hlavičkou ktorej vystupoval nejestvuje, jej zúfalý konateľ ju zrušil, pretože podvodník si vyrobil pečiatku, ktorú zneužíva už viac ako päť rokov.
Muž s rovnakým menom už takto oklamal viacerých podnikateľov na Slovensku aj v Čechách. Polícia ho prepustila, piešťanským prípadom sa zaoberá a vykonáva všetky potrebné úkony. Potvrdil to aj hovorca KR PZ Michal Hanus. 
Varovanie oklamaných živnostníkov znie: „Nenaleťte „ukecanému“ tmavovlasému mužovi zavalitej postavy, ktorý vyzerá na 38 rokov, vydáva sa za konateľa spoločnosti Almi. A ak ste už naleteli, prosím, napíšte email do redakcie Piešťanského týždňa a nechajte na seba kontakt.“
V dôsledku činnosti podvodníka R.L. sa minulý rok v máji neuskutočnil Streetbalový turnaj v Bojniciach, v marci podobné podujatie v Košiciach a v roku 2004 koncert v Zlíne. Na „rováši“ má však oveľa viac podvodov.
Od činnosti podvodníka sa dištancuje aj Televizia Karpaty, kde podľa zmluvy s piešťanskými živnostníkmi mala byť dvakrát odvysielaná reklama účastníka zmluvy počas kampane.Riaditeľ TV Karpaty Ing. Peter Karcol nám uviedol: "Žiadny pán R.L nás nekontaktoval ohľadom vysielania reklamy z akcie Best hip hop dance. Avšak nášho obchodníka kontaktoval pán, ktorý sa predstavil ako Almáši. Hovoril, že akciu organizuje na gymnáziu a mal záujem iba o odvysielanie upútavky o akcii a možnosti spracovania reportáže z akcie. O žiadnej reklame na firmy nebolo komunikované. Stretnutie bolo skôr informatívne, s tým že dotyčný pán zašle emailom informácie o akcii a údaje o firme aby sme mohli vypracovať zmluvu. Keďže nič také neposlal, neexistuje žiadna zmluva s TV Karpaty. Dotyčný pán nemôže ponúkať reklamný priestor v našom médiu, keďže nemá žiadnu cenovú ponuku na vysielanie reklamy a už vôbec nie zmluvu. Je zjavné, že celé konanie je podvodné."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava