Polícia pred futbalom v Trnave predviedla jedného Rusa

  • Spravodajstvo
  • 26. augusta 2011, 06:25
  • Autor:sita/KR PZ v Trnave/red

PIEŠŤANY/TRNAVA – Jeden fanúšik z Ruska skončil na policajnej stanici ešte pred začiatkom včerajšieho odvetného zápasu Európskej ligy medzi Spartakom Trnava a Lokomotivom Moskva. Na nohe mal vytetovaný symbol, ktorého verejné prezentovanie je na Slovensku zakázané.

Asi 150 futbalových fanúšikov Lokomotivu Moskva priviedli na Štadión Antona Malatinského policajti bez akýchkoľvek problémov. Ako uviedol hovorca KR PZ v Trnave Michal Hanus, počas bezpečnostných opatrení, ktoré polícia prijala v súvislosti s futbalovým stretnutím medzi Spartakom Trnava a Lokomotivom Moskva, neprišlo k závažnému narušeniu verejného poriadku. Na bezpečnostných opatreniach sa podieľalo takmer dvestopäťdesiat policajtov z troch krajov, vrátane pohotovostných policajných útvarov, psovodov so psami, policajtov poriadkovej polície, kriminálnej polície a dopravnej polície.
Podľa slov Michala Hanusa polícia zadržala občana Ruskej Federácie, ktorý mal na nohe vytetovaný obraz, smerujúci k propagácii skupín, potláčajúcich základné ľudské práva a slobody. „Môžem skonštatovať, že bezpečnostné opatrenia boli účinné, k narušeniu verejného poriadku neprišlo,“ uviedol okresný riaditeľ pplk. Mgr. Vladimír Kollár, veliteľ opatrení.
Fanúšikovia z Moskvy sa stihli počas krátkeho pobytu na Slovensku naučiť zopár oplzlých pokrikov na adresu trnavského Spartaka. Najviac im chýbal fanshop, v ktorom si chceli kúpiť spartakovské suveníry.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín