Po múku a cestoviny si prišlo viac ako 800 ľudí

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. augusta 2011, 10:00
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Minulý týždeň zorganizovala piešťanská radnica spoločne so Službami Božieho milosrdenstva potravinovú pomoc. Do Piešťan kamióny priviezli niekoľko desiatok ton potravín. Sociálne slabší obyvatelia mesta si tak mohli prísť zobrať po 20 kilogramov múky a cestovín.

Na potravinovú pomoc od mesta mali nárok deti z detských domovov a profesionálnych rodín, zdravotne postihnuté deti z domovov sociálnych služieb a obyvatelia domovov dôchodcov. Pre nich potraviny mohli prevziať vedúci určených zariadení. Ďalej o pomoc mohli žiadať aj pre deti v náhradnej rodinnej starostlivosti, tiež fyzické osoby, ktoré poberajú dávky v hmotnej núdzi, ľudia s príjmom na hranici životného minima a poberatelia dôchodku, ktorého výška nepresahuje 305 eur, či poberatelia starobného, predčasného, alebo invalidného dôchodku.

Počas prvého dňa využilo možnosť prísť si zobrať potraviny takmer dvesto ľudí. Za päť pracovných dní postupne prišlo po múku a cestoviny takmer osemsto ľudí z Piešťan a jedenásť klientov z detského domova v Kocuriciach a zo Zariadenia pre seniorov Vila Julianna. V piatok využilo poslednú šancu prevziať si potraviny asi 110 Piešťancov. Pracovníci radnice vydali spolu 16 340 kg múky a 16 340 kg cestovín. „Sociálne slabší obyvatelia Piešťan si po potravinovú pomoc chodia postupne. Nebol tu žiaden dav, všetko stíhame vybavovať priebežne," informovala na stránke mesta Anna Glossová z referátu sociálnych vecí Mestského úradu Piešťany. Problém
nie je ani s potrebnými dokladmi. „Všetci boli vopred informovaní o tom, ako sa treba preukázať, takže až na pár drobných výnimiek je všetko v poriadku," upresnila Glossová.

„Vôbec sme o takejto možnosti nevedeli. Keby nás neupozornila suseda, asi by sme vydávanie pomoci premeškali. Myslím si, že nielen ľuďom s malými dôchodkami pomôže. Keď to narýchlo prepočítam, možno nám, rodine, bude stačiť aj na rok. No čo potom…" povedala pri preberaní potravín obyvateľka Piešťan. Podľa názorov niektorých ľudí nebol úplne najšťastnejší krok vydávať iba hladkú múku. Pár poberateľov pomoci sa vyjadrilo, že skôr by prijali polohrubú múku.

Obyvatelia Piešťan, ktorí majú nárok na potravinovú pomoc a minulý týždeň šancu nevyužili, budú mať ďalšiu možnosť. Radnica pripravuje ďalšie vydávanie potravín, a to už v priebehu septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava