Jaro Černý skončil na Red Bull Ringu šiesty

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. augusta 2011, 06:26
  • Autor:Tomáš Motyčka

PIEŠŤANY – Na novootvorenom rakúskom okruhu Red Bull Ring pokračoval predposlednými pretekmi prestížny šampionát medzinárodných majstrovstiev Nemecka – IDM. Slovenský motocyklový reprezentant Jaro Černý získal na tomto okruhu cenné body zo 6. miesta.

V tréningoch IDM Jaro Černý zaznamenal slušný progres. Zúčastnil sa i meraného tréningu rakúskeho šampionátu a do pretekov sa kvalifikoval s druhým najrýchlejším časom. Štartoval tak z prvej rady. V prvej kvalifikácii IDM Černý obsadil 10. priečku, v druhej svoj čas vylepšil, no klesol na 11. pozíciu, čo znamenalo štart z tretej rady.

Na sobotných pretekoch mal Černý dobrý štart a darilo sa mu. V úvode jazdil v skupine o 7. – 13. miesto, no prepracoval sa na jej čelo. V poslednom kole sa dostal na 6. pozíciu, na ktorej prešiel aj cieľom. V nedeľu už toľko šťastia nemal. Štart sa celkom vydaril a Černý prechádzal cieľom prvého kola na 10. mieste.  Bohužiaľ v šiestom kole prišla porucha motocykla a Jaro musel odstúpiť z 9. miesta. Napriek smole, ktorá sa v tejto sezóne lepí na Černého, jeho ambíciou aj naďalej zostáva čo najlepšie reprezentovať Slovensko na finále IDM, ktoré sa bude konať 16. – 18. septembra na nemeckom Hockenheime.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín