Na MS do Slovinska Babač a Sagová

  • Veslovanie / Šport
  • 24. augusta 2011, 13:42
  • Autor:sita/red

PIEŠŤANY/BLED – Na majstrovstvách sveta vo veslovaní, ktoré sa začnú v nedeľu na jazere Bled v Slovinsku (28. 8. – 4. 9. 2011), sa predstavia dvaja slovenskí reprezentanti. V kategórii mužov sa medzi ťažkými skifármi pokúsi uspieť Lukáš Babač (VK Sĺňava Piešťany) a v ženskom skife ľahkých váh bude súťažiť Barbora Sagová.

"Nikto z ďalších potenciálnych uchádzačov nemal výkonnosť, aby sme ho zaradili do nominácie. Cieľom Babača je vybojovať si účasť na olympijských hrách. Sagová, ktorá ide na šampionát na vlastné náklady s tým, že v prípade splnenia určitých výsledkových kritérií by dostala finančnú kompenzáciu, bude štartovať v neolympijskej disciplíne," uviedol pre agentúru SITA generálny sekretár SVZ Alexander Dénes.

Babač si vlani v novembri na MS v stredisku Lake Karapiro vybojoval striebornú medailu, ale vtedy to bolo v skife ľahkých váh. V ťažkom skife bol osemnásty. Na Blede bude v jeho disciplíne štartovať dovedna až 36 skifárov, z ktorých sa 11 najlepších kvalifikuje na OH 2012 v Londýne. Ostatní budú mať ešte šancu na kontinentálnych, alebo finálovej kvalifikačnej regate. Ak by sa podarilo získať miestenku 26-ročnému Piešťancovi, po roku 2004 by ho čakala druhá olympijská účasť. Sagová bude mať v skife ľahkých váh na MS 21 súperiek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava