Pozrite si atmosféru na hodoch

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 23. augusta 2011, 11:30
  • Autor:V. Dusíková

AKTUALIZOVANÉ O VIDEO – PIEŠŤANY – Na Mariánskom námestí v nedeľu Piešťanci hodovali. Po slávnostnej svätej omši, ktorá sa konala dopoludnia v Kostole sv. Štefana, sa popoludnie nieslo v znamení zábavy.

„Želám vám príjemné popoludnie pri country piesňach kapely The Crowd a určite sa už tešíte aj na vystúpenie Petra Stašákaajeho hostí," povedala v úvode podujatia riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch Marta Jurčová. Hodovníkov prišli pozdraviť aj viceprimátor mesta Timotej Miština, kňaz Ján Bederka a jeho kolega Ľuboš Tvrdý, ktorý dopoludnia celebroval svätú omšu. Obaja pripomenuli duchovný rozmer tejto akcie.

Kým country hudobníci obveseľovali ľudí sediacich na lavičkách v parčíku za kostolom, ale aj postávajúcich pred pódiom, na chodníku ponúkali svoje výrobky medovnikári, na tváre detí a ich mamičiek maľovali kvetinové motívy vizážistky, ktoré im predávali aj balóny. Nachádzali sa tu stánky s remeselníckymi výrobkami z prútia, dreva, keramiky i bižutéria. Chlapi i ženy „koštovali" burčiak, iní dali prednosť pivu a kofole. Deťúrence zatiaľ skákali na trampolíne a šmýkali sa dolu nafukovacím hradom.
((myvideo:1))

Pred piatou hodinou popoludní sa námestie naplnilo tak, že bicyklom sa tadiaľ už nedalo prejsť. Početný, možno aj dvojtisícový dav pozostával najmä zo staropiešťancov, medzi ktorými sa vynímali miestni Rómovia. V duchu tradície – zvlášť muži, zvlášť ženy sedeli v parčíku a čakali na vystúpenie Petra Stašáka a jeho hostí. Len čo začali prvé tóny, okamžite sa začali vlniť a tlieskať pred pódiom. K nim sa pridali aj odvážnejší tanečníci s bledšou pleťou. V tanci sa zvŕtala aj riaditeľka MsKS M. Jurčová. Peter Stašák dokázal, že má dar zabávača. Okamžite nadviazal kontakt s divákmi a strhol ich k zábave. Kým jeho hostia Marta Križanová, Vlado Čečot, Peter Kliment, Silvia Klimantová a skupina HVD z kaviarne Slávia zabávali Piešťancov, Peter ochotne pózoval pred fotoaparátmi a rozdával autogramy.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava