Piešťanom vládne siesta

  • Spravodajstvo
  • 23. augusta 2011, 17:17
  • Autor:hh/ar

PIEŠŤANY – Kolorit Kolonádového mosta už roky dotvára hudbou a spevom juhoamerický Indián. „Do Piešťan ma privialo tornádo až z ďalekej Bolívie. Ktovie, kam ma zaveje najbližšie,“ prezradil nám lámanou slovenčinou medzitým, ako hodnotil etiku novinárskej práce. „Ale na Slovensku sú krásne ženy,“ usmial sa. Ak sa s ním chcete porozprávať, rád to spraví a zahrá vám piesne z jeho domoviny.

Vysoké teploty, ktoré máme na Slovensku v tento týždeň, spôsobili, že sa chováme ako Taliani. Stredomorská siesta zavládla totiž aj na pešej zóne v Piešťanoch. Poloprázdne terasy, čakajúci čašníci a pár horúčavou zmorených turistov. „Najviac zákazníkov máme dopoludnia a od štvrtej popoludní,“ povedal predajca zmrzliny. V jeho predajni sa najviac predáva zmrzlina čokoládová, citrónová a cookies.

Na Kúpeľnom ostrove vítajú prichádzajúcich umelecky stvárnené obnažené dámske prednosti. Socha s názvom Die Tankestelle je dielom Richarda Keťku a zaujala aj mladého turistu. Na otázku, ako vníma tento umelecký výtvor sa len zasmial.  V neďalekých termálnych jazierkach sme hľadali zlatú rybku, no našli sme len opaľujúce sa korytnačky. Tie horko-ťažko vyliezli na lekná Victorie regie a lenivo sa pozerali po okoloidúcich. Aj pávy, symbol piešťanských kúpeľov, len ticho oddychovali v tieni. Veď čo iné sa dá robiť v týchto horúčavách? „V tomto teple sa väčšinou chladím pri vode, ale tu v Piešťanoch sa na kúpalisko Eva neodvážim a prírodné jazerá so stojatými vodami ma tiež nelákajú. Jedinou možnosťou zostáva staré koryto Váhu,“ zverila sa nám študentka Zuzka z Banky.

((myvideo:1))

Eva praskala vo švíkoch. Jediné piešťanské kúpalisko bolo aj v tento deň plné. „Našich návštevníkov tvoria prevažne dôchodcovia. Občas sem zavítajú aj mladší,“ zhodnotila sympatická pokladníčka z kúpaliska. Zatiaľ čo na jednom konci mesta sa ľudia kúpali vo vode, na druhom sa potili pri zbíjačkách.  Oslovili sme jedného z robotníkov pracujúceho na Ulici Dominika Tatarku, kde prebieha výmena nízkotlakového plynovodu za stredotlakový: „V takýchto horúčavách sa pracuje tažko. Musíme viac dbať na pitný režim a robiť si častejšie prestávky.“ Stavebný ruch badať aj na budove železničnej stanice, ktorej rekonštrukcia bude ukončená v novembri. Cestujúci sa tak budú musieť zmieriť s tým, že v Piešťanoch ich bude na stanici vítať prach ešte niekoľko mesiacov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel