Na malých plavcov sa prišiel pozrieť aj Chára

  • Plávanie / Šport
  • 23. augusta 2011, 10:28
  • Autor:red

PIEŠŤANY – Viaceré plavecké talenty z minulého ročníka Letného plaveckého kempu Martiny Moravcovej navštívili kemp i tento rok a ich pokrok nielen vo výkonnosti, ale aj v technike plávania bol evidentný. Účastníkmi kempu boli aj mladí reprezentanti, ktorí v tomto roku za Slovensko štartovali na Európskych olympijských hrách mládeže (EYOF). Ku koncu posledného turnusu prišiel plavcov pozdraviť aj víťaz Stanley Cupu Zdeno Chára.

Olympijská plavkyňa Martina Moravcová druhý ročník Letného plaveckého kempu zhodnotila pozitívne: „Deti a aj ich rodičia sa s nami lúčili len s pozitívnymi ohlasmi a vyslovili túžbu stretnúť sa o rok znova.“ Martina dodáva, že pokračovanie projektu nevylučuje: „Samozrejme, ak tento projekt Nadácia Poštovej Banky opäť podporí, tak bez ohľadu na moju kvalifikáciu, respektíve účasť či neúčasť na Letných olympijských hrách v Londýne, kemp do svojho kalendára určite rada zaradím.“

Finančný podporovateľ projektu – Nadácia Poštovej banky má na kemp rovnako pozitívne ohlasy a jeho podporu zvažuje aj na ďalší rok. Správkyňa Nadácie Poštovej banky Oľga Pažitná: „Letný plavecký kemp patrí z pohľadu projektov Nadácie Poštovej banky k úspešným, o čom svedčí aj to, že je oň z roka na rok väčší záujem. Som rada, že aj vďaka podpore Nadácie Poštovej banky môžu svoj talent rozvíjať aj deti, ktoré by inak túto možnosť nemali. Martina Moravcová a jej tím trénerov sa venujú každému „malému“ plavcovi a ich prístup ako aj vytrvalosť detí je obdivuhodná.“ Podporu projektu Nadácia zvažuje opäť:  „Projekty na budúci rok sú zatiaľ len v príprave. Ale rovnako ako ostatným projektom aj tomuto budeme venovať veľkú pozornosť a vyhodnotíme ho“, dodáva Mario Hoffmann, predseda správnej rady Nadácie Poštovej banky.  

Počas plaveckého kempu mali talenty okrem tréningov – dvakrát denne vo vode a na suchu, pestrý doplnkový program. K dispozícii boli animátorky s bohatými skúsenosťami a veľký počet iných mladých neúnavných športovcov. Deti si zahrali bowling, zacvičili zumbu a zúčastnili sa aj na kontrolných pretekoch.

Plavcov prišli dokonca otestovať odborníci z Národného športového centra, organizovali sa pre ne besedy, napríklad s doktorom Ernestom Zacharom. Ďalší známy lekár Igor Bukovský im vysvetlil zásady správnej výživy a o svoje skúsenosti sa podelil aj rakúsky plavec, chorvátskeho pôvodu Dinko Jukić. Ten ako majster Európy a medailista z Majstrovstiev sveta v plávaní bol pre mladých plavcov veľkou inšpiráciou.

V pondelok 22. augusta kemp navštívil aj hokejista Zdeno Chára: „Je všeobecne známe, že výchova mladej športovej generácie je na Slovensku problém, preto veľmi oceňujem túto Martininu aktivitu. Ako som sám mohol vidieť, tie decká plávanie veľmi baví a preto je potrebné ich aj takouto formou podporiť a dávať im šance na úspech“, uzatvára k Letnému plaveckému kempu Martiny Moravcovej Zdeno Chára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav