Kombinácia džezu, dreva a fotografie v Chtelnici

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 22. augusta 2011, 14:16
  • Autor:red/video: ed, strih: ar

PIEŠŤANY/CHTELNICA – Chtelničania mohli v areáli tunajšej základnej školy uplynulý víkend obdivovať umelecké diela svojich rodákov fotografa Vladimíra Lužinského a umeleckého rezbára Jána Lukačoviča. Na vernisáži výstavy Drevorezba – Fotografia, ktorá mapovala ich celoživotnú tvorbu, vystúpila aj dcéra Vladimíra Lužinského – Lucia v sprievode gitary Borisa Čellára.

"V Chtelnici žijem a fotograficky dýcham, ale rád sa chodím nadýchať i do iných kútov Slovenska," týmito slovami sa vyznal z lásky k fotografii Vladimír Lužinský. Chtelnický rodák sa fotografickej tvorbe venuje od roku 1979 a na fotografických výstavách získal viac ako 50 ocenení. Na výstave Drevorezba – Chtelnica prezentoval výber zo svojej celoživotnej tvorby spolu so svojim spolurodákom Jánom Lukačovičom, pre ktorého je drevou náplňou života. Veď drevo nás podľa jeho slov sprevádza od kolísky až po hrob.

Na piatkovej vernisáži zazneli aj piesne v podaní Lucie Lužinskej, dcéry vystavujúceho umelca Vladimíra Lužinského. Sprevádzal ju gitarista Boris Čellár. V roku 2006 sa L. Lužinská zúčastnila s kapelou All Time Jazz Trio na súťažnom swingovom festivale v Nemecku, kde vyhrali 1.miesto v kategórii malých zoskupení a Lucia získala špeciálnu cenu poroty za sólový spev. Známa je aj účinkovaním v muzikáloch a spieva v hudobných kluboch na Slovensku. Hudobník a džezový gitarista Boris Čellár spolupracuje s Luciou už viac ako päť rokov v rámci zoskupenia All Time Jazz.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava