V Malženiciach horela elektráreň

  • Spravodajstvo
  • 20. augusta 2011, 12:48
  • Autor:sita/red

TRNAVA/MALŽENICE – Pravdepodobne skrat spôsobil požiar v sobotu 20. augusta v elektrárni v obci Malženice v okrese Trnava. Zranili sa dvaja zamestnanci. 25-ročný muž z Malženíc utrpel popáleniny II. až III. stupňa.

Pri skrate v paroplynovej elektrárni v Malženiciach v okrese Trnava sa v sobotu 20. augusta skoro ráno zranili dvaja zamestnanci elektrárne. "Elektráreň je už od štvrtka v plánovanej odstávke, počas ktorej sa vykonáva pravidelná revízia elektrických zariadení. Tie je potrebné pred kontrolou zaistiť. Pri tomto bežnom zabezpečovaní elektrického zariadenia boli dvaja zamestnanci elektrárne zasiahnutí tepelným efektom elektrického skratu, pričom utrpeli popáleniny II. až III. stupňa," informoval vedúci komunikácie Západoslovenská energetika, a. s. Peter Kimijan.

Zranených zamestnancov okamžite ošetrila zdravotnícka služba. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári, ktorí jednému zo zranených ošetrili popáleniny II. a III. stupňa na približne 40-tich percentách povrchu tela, najmä na tvári, chrbte a rukách. "Muža následne previezli na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Univerzitnej nemocnice v Bratislave – Ružinove," uviedla Sylvia Galajda z Air Transport Europe.

Na mieste zasahovali aj privolaní hasiči. Dôvody nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel