Rekonštrukcia bufetu Pod Lipou už začala

  • Spravodajstvo
  • 19. augusta 2011, 14:29
  • Autor:ip/hh

PIEŠŤANY – Prestavba známeho piešťanského stánku Pod Lipou začala tento týždeň. V súčasnosti prebiehajú prípravné práce. Do piatich mesiacov by tu malo vyrásť espresso, ktoré by malo celoročne poskytovať služby občerstvenia pre obyvateľov i návštevníkov mesta.

Stavba budúceho espressa je ohradená už niekoľko dní. V súčasnosti prebiehajú prípravné práce súvisiace s rekonštrukciou stánku. V najbližších dňoch sa začne so stavebnými úpravami.
Stánok občerstvenia Pod Lipou niekoľko rokov chátral. Nehnuteľnosť totiž patrila mestu a pozemok pod ňou iným – fyzickým osobám.  Z toho dôvodu, na žiadosť majiteľov pozemku, mestské zastupiteľstvo na aprílovom zasadnutí odpredalo majetok a ďalšie pozemky pri stánku  za 25 800 eur Jurajovi Románekovi a Petrovi Kohútovi.
((myvideo:1))

Podľa plánov na tomto mieste vyrastie stánok – espresso. Počas letnej sezóny projekt počíta s "harmonikovou" presklenou stenou, ktorá sa bude dať roztvoriť. V zimných mesiacoch bude uzatvorená. "Vo vnútri bude niekoľko stolov a časť obvodového múru starého stánku by mala slúžiť ako barový pult, pri ktorom bude tiež sedenie. Okrem skladových priestorov sa tu budú nachádzať aj sociálne zariadenia," uviedla vedúca referátu územnej správy Mestského úradu v Piešťanoch Jana Vitková.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín