Jánoška víťazom, Masár skončil druhý

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. augusta 2011, 08:20
  • Autor:(šg)

PIEŠŤANY – Detský seriál FIS Kids Cup v lyžovaní na tráve vyvrcholil v rámci sedemdňového detského medzinárodného Grasski FIS Campu v Předklášteří v Českej republike.

Sústredenia nádejí v lyžovaní na tráve sa konali v Nemecku, Taliansku, na Slovensku a finále bolo v Česku. Záverečného kempu a finálových pretekov sa zúčastnili aj lyžiari z alpských krajín, Taiwanu, Japonska a zo Španielska. Slovenské lyžovanie zastupovalo piešťanské trio, ktoré bodovalo aj v tejto silnej konkurencii.

V kategórii mladších žiakov bojoval Adam Masár počas celej sezóny o celkové prvenstvo, keď v každých pretekoch stál na stupni víťazov a dokonca dvakrát zvíťazil. Aj v Předklášteří si udržal svoj štandard, keď vo finále skončil dvakrát druhý, čo mu vynieslo striebornú priečku v celkovom hodnotení seriálu. Michael Gabovič sa umiestňoval vždy v prvej desiatke, ale vo finále zabojoval. V slalome bol piaty a v obrovskom slaLome štvrtý. Celkovo sa delí o piate a šieste miesto. V kategórii predžiakov sa tešil z celkového prvenstva Alex Jánoška. „Alex skončil prvý vďaka výborným výsledkom počas celej sezóny. Veď okrem pretekov v Nemecku, kde bol dvakrát druhý, a zaváhania vo finálovom slalome, kde po vynechaný bránky vypadol, vo všetkých ostatných zvíťazil. Vyhral aj finálový obrovský slalom, preto sa zaslúžene stal šampiónom tejto vekovej kategórie," povedal tréner našich lyžiarov na tráve Ľubomír Masár. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj