Pozor, zvýšená radiácia…

  • Spravodajstvo
  • 17. augusta 2011, 17:06
  • Autor:P. Jurák

Ak aj vo vašej obci pred niekoľkými minútami znelo toto hlásenie z miestneho rozhlasu, či prerušovaný zvuk sirén, môžete byť pokojní. Podľa doteraz zistených informácií, ide o poruchu systému, na odstránení ktorej sa v tomto čase pracuje.

Dnes od 17.00 nám do redakcie v priebehu niekoľkých minút volali viacerí vystrašení obyvatelia viacerých obcí z okolia Piešťan, že u nich hučia sirény a obecný rozhlas hlási hlášku: Pozor, zvýšená radiácia. „Boli sme na dvore, ihneď sme utekali do domu, pozatvárali okná, dvere a nevieme čo sa deje.“ Prosili nás o informácie, čo majú robiť. Zisťovali sme, preto u kompetentných, či došlo k situácii, ktorá spôsobila zvýšenú radiáciu. Podľa našich informácii išlo o poruchu systému. V prípade nových zistení vás budeme informovať.


Doplnenie článku o oficiálne vyjadrenie, podľa tlačovej agentúry SITA:
Kolísavý zvuk sirén dnes popoludní oznámil v okolí Jaslovských Bohuníc všeobecné ohrozenie. Podľa prednostu Obvodného úradu v Trnave Jozefa Kloknera došlo k chybe pri servise systému varovania Atómových elektrární Jaslovské Bohunice.
   Hovorkyňa Slovenských elektrární Jana Burdová spresnila, že pri modernizácii systému varovania a vyrozumenia, ktorý zahŕňa 330 sirén v okruhu 21 kilometrov od Jaslovských Bohuníc, došlo k chybnému prepojeniu. Vedenie Slovenských elektrární čaká vysvetlenie od dodávateľa prác.
   Sirény sa ozvali pred sedemnástou hodinou, vzápätí bola pre preťaženosť nedostupná tiesňová linka 112 aj policajná linka 158. Starostka Jaslovských Bohuníc Božena Krajčovičová agentúre SITA povedala, že obyvateľov obce budú o príčinách vyhlásenia všeobecného ohrozenia informovať obecným rozhlasom. Podobne chcú postupovať aj ďalší oslovení starostovia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina