Na letisku sa „grejpovalo“ celý víkend

  • Kultúra a spoločnosť
  • 17. augusta 2011, 11:59
  • Autor:Henrich Harcsa

Piatok pred obedom, vlaková stanica Piešťany, prichádza vlak z Bratislavy a s ním aj dva lístky, ktoré som kúpil na poslednú chvíľu cez facebook. Vďaka bielemu klobúku ma dievčatá s lístkami našli v dave veľmi rýchlo. Kúpa prebehla bez problémov, ide sa „grejpovať“!

Na letisko sme prišli tesne po otvorení areálu. Najväčšou výhodou skoršieho príchodu bolo parkovanie pod Vrtuľou zdarma a samozrejme, možnosť vybrať si ideálne miesto na stan. Nie príliš blízko k pódiu, aby sa dalo aj trochu vyspať, a nie príliš ďaleko, nech sa veľmi nenachodíme. Plastové vrecia na odpad, o ktorých sme často žartovali, že sa do nich zmestí nie jedna, nie dve, ale celé tri mŕtvoly, nám podarovali už pri vstupe do areálu, veď odpadu sa na festivale vyprodukuje viac než dosť.

Po malej maturite zo stavania stanu sme sa vybrali k hlavnému pódiu. Teskohippies, miestna indie-beatová kapela z Vrbového, naštartovala festival a naladila ľudí na tú správnu náladu. Po dobrej kapele vždy príde vhod chladené pivo a chutné jedlo. Problém nebol ani s jedným z menovaných a príjemne prekvapila aj rozmanitosť ponúkaného jedla, na svoje si prišli vegetariáni, fanúšikovia indického jedla, ale aj zarytí „fastfooďaci". Na poobedný odpočinok prišli vhod stohy so slnečníkmi rozmiestnené po celom areáli. Piatkovým vrcholom však bolo večerné trio z Veľkej Británie, USA a Švédska, Hurts, Interpol a The Sounds, ktoré rozprúdilo krv v žilách hádam každému návštevníkovi a nasadilo latku zábavy na veľmi vysokú úroveň.

Predstaviť si, že môže byť ešte lepšie, bolo po piatkovom večere naozaj ťažké. Netrvalo to však dlho, kapela s názvom Billy Barman prebrala aj tých, čo to noc pred tým prehnali s alkoholom, zábava pokračuje ďalej. Miest na oddych od hlučných reproduktorov nebolo málo, za zmienku určite stojí Urban Market s jedinečnými hand-made výrobkami a IFFBA stage, ktorý bol takmer stále plný pre množstvo prednášok a filmových predstavení, ale hlavne pre pohodlné tvarovateľné vaky na sedenie.

Sobotnému večeru kraľovali britské kapely The Wombats a Marina and Diamonds. Wombati ohúrili gitarovými kreáciami a pripravili publikum na hviezdu festivalu, sympatickú Marinu, ktorá si svojím hlasom podmanila publikum. Prišla na pódium v ružových šatách, s blond vlasmi a ružovým melírom. „To sú moje šaty zo stužkovej. Mám ich na sebe odvtedy po prvý raz," kričala do mikrofónu speváčka. „Ste výborné publikum, už teraz vás milujem, " takto sa prihovárala speváčka takmer po každej piesni. Mužskú časť publika dostala zas vyhlásením „Máte tu pekných chlapcov."

Zábava na Grape festivale pokračovala ďalej, ale vrchol už bol a nám stačilo, zbalili sme stan a šli sa vyspať do tichých a mäkkých postelí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek