Počas dopravnej akcie museli policajti aj strieľať

  • Spravodajstvo
  • 16. augusta 2011, 14:20
  • Autor:sita/KR PZ/red

TRNAVA – Počas pondelkovej dopravno-bezpečnostnej akcie na území trnavského okresného riaditeľstva museli policajti aj strieľať. Naháňali cestného piráta, ktorý im ušiel, no neskôr sám prišiel na políciu. V aute navyše našli konope, potvrdiť to však môže až expertíza.

Polhodinu pred ukončením dopravnej akcie namerali v Trstíne Subaru Impreza, vodič cez obec prefrčal rýchlosťou 81 km/h. Keď ho chcela hliadka zastaviť, vodič dupol na plyn. Policajti tak posádku prenasledovali. Šofér ohrozoval riskantnou jazdou ostatných šoférov a chodcov, pričom vznikli viaceré kolízne situácie. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, polícia na zastavenie auta použila dvanásť varovných výstrelov do vzduchu, vodič však stále pokračoval v jazde. Auto zastavilo až v mieste, kde sa už nedalo prejsť.

Polícia dvoch členov posádky, 20-ročného mladíka z Veľkých Kostolian a o rok mladšieho muža z Jaslovských Bohuníc, chytila na mieste. Dvadsaťročný vodič z Bolerázu sa dal na útek, no po niekoľkých hodinách sa sám dostavil na obvodné oddelenie. Pri prehliadke auta policajti našli tri šišky konopy, ktoré zaistili a poputovali na expertízu. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Počínanie vodiča v cestnej premávke budú riešené v správnom konaní ako priestupok.

Počas dopravnej akcie viac ako 40 policajtov dopravnej, poriadkovej, železničnej a cudzineckej polície kontrolovalo dodržiavanie rýchlosti, spôsob jazdy, používanie bezpečnostných pásov, sociálnu legislatívu či alkohol za volantom. Počas štvorhodinovej akcie odhalili 156 priestupkov. Rýchlosť prekročilo 85 vodičov, v 11 prípadoch neboli vodiči alebo členovia posádok pripútaní. Päť áut nespĺňalo technické normy, štyria vodiči počas jazdy telefonovali, 15 zabudlo na ustanovené osvetlenie. Pod vplyvom alkoholu prichytili troch vodičov a jedného cyklistu. Dvaja cyklisti nemali prilby.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela