Na hokejistov ŠHK si „posvieti“ aj nové osvetlenie

  • Hokej / Šport
  • 15. augusta 2011, 09:22
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa vďaka dvom prvenstvám v druhej najvyššej súťaži – prvej lige – stali najúspešnejším kolektívom v našom meste. Už o mesiac sa pre nich zápasom v Michalovciach začína nový ročník súťaže. Čo je nové v klube a ako sa na boje o body Piešťanci pripravujú, sme sa opýtali prezidenta ŠHK 37 Jaroslava Lušňáka.

„Oproti minulej sezóne došlo k niekoľkým zmenám. Úspešného trénera Milana Klementa, ktorý už pri ‚áčku‘ nechcel pokračovať a stal sa šéftrénerom mládeže a hlavným trénerom juniorov ŠHK 37, nahradil Milan Hovorka, ktorý bol v minulej sezóne asistentom trénera v extraligovom Zvolene. Hovorka je zároveň asistentom trénera Ernesta Bokroša v reprezentácii do osemnásť rokov. Jeho asistentom ostáva Roman Sýkora. V hráčskom kádri nedošlo k veľkým zmenám. Odišli od nás brankár Tomek, ďalej Novák, Prokop, Magušin a Gálik, ktorí sa vrátili do materských klubov. Na skusoch v extraligovej Skalici sú Bučka s Grmanom. V budúcej sezóne by sme chceli stavať na vlastných odchovancoch. Z hosťovania v juniorke Skalice sa vrátili Sluka s Hluchom, z extraligovej juniorky Nitry zasa Mrázik. Do mužstva pribudli aj ďalší naši mladí hráči Uhlík, Fedor a Rondoš. Na skusy prišiel Vyletelka z Trenčína, Salajka z Hodonína a Hruška zo Slovana Bratislava. Káder sa však bude uzatvárať až koncom augusta, takže ešte môže prísť k zmenám. Máme aj nového manažéra klubu, ktorým je Edo Hartman," hovorí prezident ŠHK 37.

Letná príprava piešťanských hokejistov sa začala prvého mája pod vedením Romana Sýkoru a skončila sa začiatkom júla. Po dovolenkách sa mužstvo opäť stretlo 25. júla,už pod vedením Milana Hovorku, a o dva dni neskôr vykorčuľovalo na ľad. „Na úvod prípravy na ľade sme odohrali modelový zápas s reprezentačnou osemnástkou, ktorú sme zdolali 4:3. Do začiatku súťaže odohráme desať prípravných zápasov. Už tradične si zahráme s viacerými moravskými klubmi a na záver nás preveria mužstvá extraligistu z Nitry, maďarského Székesfeherváru a poľského Jastrzrebia. Naším cieľom je play-off a potom hrať tak, aby sme bavili divákov hokejom čo najdlhšie," prezrádza plány J. Lušňák. Vedenie klubu sa snaží vytvárať podmienky pre hráčov i divákov, aby sa na štadióne cítili príjemne. V južnej časti štadióna pribudla prístavba, v ktorej bude po dokončení k dispozícii 37 lôžok na prechodné ubytovanie. Podľa slov Jaroslava Lušňáka štadión bude mať nové osvetlenie, ktoré bude jediným tohto druhu v Európe a bude spĺňať všetky potrebné parametre. Navyše bude oveľa úspornejšie než predošlé.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela