Bohatá medailová žatva našich na Pohári SNP

  • Kanoistika / Šport
  • 12. augusta 2011, 15:37
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Slovenský pohár v rýchlostnej kanoistike pokračoval ďalšími pretekmi. Uskutočnili sa v rámci 51. ročníka Pohára SNP na Váhu v Piešťanoch a zorganizoval ich kanoistický oddiel TJ Sĺňava. Najúspešnejšími účastníkmi pretekov boli kanoista Matej Rusnák a kajakár Gábor Jakubík (obaja ŠKP), ktorí vyhrali po tri disciplíny. Vodáci súťažili na Váhu v pretekoch na 200, 1000 a 2000 metrov. Na medailových priečkach skončili aj kanoisti z oboch oddielov nášho okresu.

Na najdlhšej – dvojkilometrovej – trati bojovali o medaily najmenší. V kajaku jednotlivcov obsadil medzi deväťročnými Alex Rebro zo Sĺňavy Piešťany druhé miesto, podobne ako Lenka Vidličková z ŠK Kajak Moravany nad Váhom. Tá skončila raz aj tretia, podobne ako Naďa Urbanová z tohto klubu. Medzi o rok staršími obsadila Lucia Valová z ŠK Kajak druhé miesto.

Na kilometrovej trati si vybojovali naši vodáci šesť zlatých medailí. Kajak žien vyhrala Simona Šamková z TJ Sĺňava a kanoe mužov piešťanský odchovanec vo farbách ŠKP – Matej Rusnák. Prvenstvá pre Sĺňavu vybojovali v K2 kadeti Jerguš Jacko s Filipom Valom, juniorka Petra Maťašová s Danišovou z Dunajčíka Bratislava, junior Šimon Šamko s Dobosim z Komárna a v C2 Michal Lenický s Virághom zo Šamorína. Na striebornej pozícii skončil v K1 mužov ďalší Piešťanec vo farbách ŠK, Matej Michálek, v C1 starší žiak Michal Lenický zo Sĺňavy.

Z ďalších vodákov tohto klubu skončili v K1 druhí junior Šimon Šamko, kadet Jerguš Jacko a staršia žiačka Romana Mikušová. Tá bola druhá spolu s Mrvovou z Trenčína aj v K2, podobne ako Linda Blahová so Skovajsovou z Tatranu Bratislava v K2 kadetiek. Strieborná priečka patrila v K2 aj Michálkovi s Bobotom z ŠKP. Na bronzovej pozícii skončili na kilometri Petra Maťašová a starší žiak Alexander Bori.

Našim sa darilo aj na najkratšej dvestometrovej dištancii. Na prvom
mieste skončila Šamková v K1 žien, Pavol Maťaš v K1 mužov, M. Rusnák v C1 mužov, Mikušová v K1 13-ročných žiačok a Al Abar Salem v kategórii neregistrovaných. V C2 boli prví M. Rusnák so Zlámalom, Lenický s Virághom, v K2 Maťašová s Danišovou, Blahová so Skovajsovou, Jacko s Valom. Na striebornej priečke do-pádlovali do cieľa v K1 Nikola Černá zMoravian, Piešťanci Maťašová, Blahová a F. Valo, v C1 Lenický, v C2 Pavol Rusnák, jazdiaci momentálne za Trenčín a v K2 to boli Bori s Dányim. Bronzovú priečku obsadili v K1 Bori, v K2 Mikušová s Mrvovou, Michal Jacko so Šamkom a Michálek s Tóthom.

Našim sa darilo aj v mixe na 200 metrov. V ňom zvíťazili Šamková s Jakubíkom a D. Vida s B. Benkovou, druhá priečka patrila J. Jackovi s L. Valovou, tretia F. Valovi s N. Urbanovou, Pavlovi a Petre Maťašovcom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel