AC/DC ešte nezačalo a už zložilo diváka

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. augusta 2011, 16:04
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Počas autogramiády českých účastníkov súťaže Piešťanský silák pozornosť divákov pútala viac ako podpisová akcia slovenská hudobná revivalová skupina AC-DC. Nezameniteľný zvuk austrálskej hardrockovej skupiny učaroval slovenským hudobníkom z Košíc, Trnavy, Galanty, Rožňavy a Piešťan.

V roku 2010 si založili kapelu, ktorá sa môže popýšiť nevídaným úspechom. „Ešte pred prvým koncertom, teda pred tým aby nás niekto počul, sme mali dohodnutých dvadsať termínov na vystúpenia po celom Slovensku,“  chvália sa na svojej webovej stránke bubeník Milan Šimon (Fofo), hráč na basovú gitaru Stanislav Žúdel (Stanley),  gitarista Denis Bango (Young), sólový gitarista s dredmi na hlave – Mário Gajarský (Young) a sólový spevák s vysokou frekvenciou – Tibor Fizel (McFiz). Už od marca vystupuje s hardrockovou kapelou aj vlasatý talentovaný gitarista Rony Janeček. Na piešťanskej Black Sabbat tour zazneli okrem iných aj jeho sóla. Ronyho „brali“ najmä jeho rovesníci, ale obdivovali ho aj ľudia, čo zažili na vlastnej koži chrapľák a šoumenské vlohy Bonnyho Scota.  Skupina, ktorú si slovenskí hudobníci vzali za vzor dostala názov podľa nápisu na šijacom stroji – AC/DC. Jej austrálski zakladatelia predali viac ako 200 miliónov albumov po celom svete a album Black in Black je druhým najpredávanejším v dejinách hudby. Vlastní ho asi 42 miliónov fanúšikov. Niet divu, že aj na piešťanský koncert zavítali niektorí, čo majú vo svojej domácej diskografii aj tento album. I keď zloženie divákov bolo zväčša „predrevolučné“, pódiovú šou si užívali aj mladšie generácie. Najmladšou urputne tlieskajúcou diváčkou bola asi päťročná dievčinka z Piešťan. Nebýva zvykom, že na koncerty chodievajú záchranári. Na sobotňajšej AC/DC a Black Sabbat produkcii došli muži v červených vestách aj s nosidlami, aby zachránili fanúšika, ktorý tam nehybne ležal už pred začiatkom koncertu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava