Železničiari vymenia vlaky za rakety

  • Kultúra a spoločnosť
  • 9. augusta 2011, 14:05
  • Autor:Henrich Harcsa

PIEŠŤANY – Odborové združenie železničiarov v tomto týždni organizuje v Piešťanoch už 19. ročník Medzinárodných majstrovstiev sveta USIC v tenise. Železničiari zo 14-tich krajín sveta si zmerajú svoje sily v Tenisovom klube Kúpele Piešťany.

Delegácie zúčastnených krajín privítal na tlačovej besede počas primátorovej neprítomnosti zástupca Timotej Miština, ktorý nezabudol pripomenúť výnimočnosť tohto turnaju. „Máme šťastie. Turnaj pripadol práve na 80. výročie založenia tenisového klubu v Piešťanoch,“ prezradil. Pozvaným hosťom stručne predstavil históriu i súčasnosť mesta Piešťany. Najviac sa zaujímali o patróna kúpeľov Ľudovíta Wintera. Spestrením bola otázka Františka Záparníka, podpredsedu Odborového združenia železničiarov: „Ako sa sem dostal váš primátor až z Talianska?“
Ako spomienka na naše mesto boli delegáciám odovzdané pamätné medaile Ľ. Wintera.  Hostia tiež neprišli s prázdnymi rukami. Priniesli rôzne dary, medzi ktorými sa vynímal krištáľový model vlaku Pendolíno od českej delegácie a drevená píšťalka z Francúzska vydávajúca rovnaký zvuk ako legendárny vlak TGV. Aj keď bolo stretnutie tlmočené do angličtiny, francúzštinu bolo počuť takmer v rovnakom pomere. Keďže pre zástupcov z krajín ako Belgicko a Švajčiarsko je to úradný jazyk a vedúca kancelárie primátora Drahomíra Moretová ho tiež ovláda na vysokej úrovni.
Majstrovstvá železničiarov sa organizujú každé štyri roky, vždy v inej členskej krajine. Tentoraz si svoje sily zmerajú železničiari zo 14 krajín v Piešťanoch od 7. do 13. augusta. Zastúpené sú štáty Rakúsko, Belgicko, Bulharsko, Česká republika, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, India, Taliansko, Poľsko, Rusko, Srbsko, Slovensko a Švajčiarsko. Organizátormi podujatia sú Odborové združenie železničiarov a Železnice SR.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek