Prejdeme sa v novembri vynovenou Kolonádou?

  • Spravodajstvo
  • 8. augusta 2011, 15:59
  • Autor:

Piešťanci, ale aj turisti sa s obľubou už desaťročia prechádzajú pod známou kúpeľnou kolonádou. Tú však dlhý čas „zdobia“ nielen ošarpané piliere, ktoré sú oblepené potrhanými zdrapmi plagátov. Architektonická pamiatka má tiež problémy so zatekaním či poškodenou dlažbou. O tom, či sa mesto Piešťany zaoberá rekonštrukciou Kolonády sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. Okrem toho si môžete prečítať aj o nasledujúcich témach.

Na autogramiáde bol aj autor Šípky



Pri hudobnom pavilóne v Mestskom parku sa v sobotu konala autogramiáda s troma umelcami, ktorých diela môžete uvidieť do konca augusta v mestskom parku aj v galérii Fontána.  Umelci Martin Ševčovič a Róbert Makar s manželkou Kateřinou M. Václavovou sa v našom meste prezentovali v rámci podujatia Socha piešťanských parkov. Ako sa vyjadril Róbert Makar k diskusiám o Šípke sa dozviete v Piešťanskom týždni.
 

Historické Piešťany v spomienkach Viliama Nemca



Dôchodca Viliam Nemec patrí medzi tých málo Piešťancov, ktorých záľubou je zhromažďovanie a archivovanie starých fotografií, ktoré zachytávajú život v Piešťanoch pred viacerými desaťročiami. Fotografie si dopĺňa aj o zaujímavé fakty, ktoré s nimi súvisia. Jednou z tém, ktorým sa V. Nemec venoval, sú aj dnes už zväčša neexistujúce majere a dvory.

„V Piešťanoch a najbližšom okolí vyrástlo v minulosti niekoľko takýchto poľnohospodárskych dvorov – majerov (Meierhof – majer). V nich boli na jednom mieste sústredené maštale pre dobytok, bývanie pre robotníkov – bírešov, sýpky, často aj liehovar a poprípade aj tehelňa. Boli to akísi predchodcovia dnešných priemyselných parkov," začína svoje spomínanie Viliam Nemec.

Kynológovia a ich zverenci skladali skúšky



Minulý týždeň okrem iných akcií patril aj stretnutiu milovníkov a cvičiteľov psov – nemeckých ovčiakov počas Letného výcvikového tábora kynológov. V Piešťanoch členovia domáceho klubu pripravili už štvrtý ročník a v sobotu psovodi zo šiestich slovenských klubov skladali skúšky. Nitriansky rozhodca Ján Šaliga sledoval každé zaváhanie psích zverencov, ale aj ich majiteľov.

Bohatá medailová žatva našich na Pohári SNP



Slovenský pohár v rýchlostnej kanoistike pokračoval ďalšími pretekmi. Uskutočnili sa v rámci 51. ročníka Pohára SNP na Váhu v Piešťanoch a zorganizoval ich kanoistický oddiel TJ Sĺňava. Najúspešnejšími účastníkmi pretekov boli kanoista Matej Rusnák a kajakár Gábor Jakubík (obaja ŠKP), ktorí vyhrali po tri disciplíny. Vodáci súťažili na Váhu v pretekoch na 200, 1000 a 2000 metrov. Na medailových priečkach skončili aj kanoisti z oboch oddielov nášho okresu.

Červeník 2011: Bol 46. ročník tým posledným?



Festival Červeník určený všetkým vekovým generáciám uzavrel pre tento rok svoje brány v nedeľu 7. augusta. Medzi ľuďmi preletela informácia o prípadnom ukončení spolupráce doterajších organizátorov festivalu s obcou Červeník. Pokračovanie tradície jedného z najstarších slovenských festivalov sa tak ocitlo v ohrození. Pre Piešťanský týždeň sa k tejto téme vyjadril nielen organizátor obľúbeného podujatia Dušan Drobný ale i starosta obce Červeník Marián Mihálik.

V najčítanejšom regionálnom týždenníku Piešťanský týždeň vám aj tentokrát prinesieme aktuálne informácie z diania v Piešťanoch i okolí, zo športu, kultúry i množstvo stálych rubrík.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek