Knihy týždňa: Debordelizace hlavy a Motivace zvenčí je jako smrad

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. augusta 2011, 10:42
  • Autor:M. Gajdošíková

Zorientovať sa v množstve ponúkaných titulov súčasného knižného trhu je niekedy veľmi náročné. V spolupráci s kníhkupectvom Bene Libri vám pomôžeme vybrať si ten najzaujímavejší v rubrike Kniha týždňa. Tento týždeň dávame do pozornosti zaujímavé knihy, ktoré vás donútia zamyslieť sa – Debordelizace hlavy (Zprimitivněte k úspěchu)a Motivace zvenčí je jako smrad (…za pár hodin se vyvětrá). Autorom uvedených kníh je známy motivátor a rečník Ivo Toman.

Ivo Toman sa narodil s Touretteovým syndrómom (mozgová porucha, ktorá sa prejavuje motorickými tikmi). Napriek tomuto postihnutiu sa stal najvyhľadávanejším motivátorom v Čechách aj na Slovensku s povesťou najtvrdšieho rečníka.

V Tomanovej knihe Debordelizace hlavy sa dozvieme odpovede na otázky:
Prečo jednoduchosť vyhráva nad zložitosťou? Prečo máme stres a ako sa ho zbaviť? Prečo hlúpi ľudia môžu mať väčší úspech ako chytrejší? Ako najlepšie využiť svoju agresivitu? Ako sa vždy správne rozhodnúť? Ako ušetriť 2/3 svojej energie? Ako zvýšiť sebadôveru a nájsť šťastie?

V knihách Iva Tomana dostaneme odpovede na mnoho ďalších otázok, ktoré nám pomôžu k sebazdokonaľovaniu. "Ke každému stroji dostanete i návod na použití. Jen ke svému mozku jste ho nedostali. Proto většina lidí ani netuší, co vše mohou dokázat. Průměrný člověk využívá jen asi dvě procenta svého mozkového potenciálu. Pokud ale stroje pracují jen s desetiprocentní účinností, považujeme je za neúčinné. Zdá se vám to normální?"

Knihy pána Iva Tomana sú knihami, ktoré sa oplatí vlastniť.

Uvedené knižné tituly si môžete zakúpiť v Kníhkupectve BeneLibri, Winterova 31(bývalý Mliečny bar), Piešťany. Tel: 033/7730541

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava