Definitívny koniec festivalu Červeník?

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 7. augusta 2011, 03:30
  • Autor:Erik Ďuriš / Andrea Rebrová

ČERVENÍK – Druhý festivalový deň v Červeníku patril charizmatickému spevákovi a gitaristovi Chrisovi Normanovi. Okrem neho vystúpili aj Konflikt, Horkýže Slíže či Gladiátor. Otázniky o pokračovaní červenického festivalu vyvoláva však pravdepodobné ukončenie spolupráce doterajších organizátorov s vedením obce. Ako to dopadne, ukáže až čas.

Program druhého festivalového dňa odštartovala kapela The Brothers Band. Trio mladých chalanov rozprúdilo zábavu prevzatými hitmi od Uriaha Heepa, Pink Floyd či Erika Claptona. Ďalej nasledovali formácie Bank Of Joe, Massriot, Družina a nekonvenčný Marián Greksa so skupinou Grexabat. Večer už rozprúdila slovenská punková kapela Konflikt. Chalani zahrali osvedčené hity ako aj tri novinky z nedávno vydaného albumu Somnium. Ten uzrel svetlo sveta po piatich rokoch od vydania ich posledného CD-čka. Počas prestávok v hudobnom programe ľudí očaril svojim umením mladý husľový virtuóz Filip Jančík. Skladby od skupín Nirvana, AC/DC či Rytmusove Zlatokopky spoznala mladšia i staršia generácia .

Headlinerom večera bol charizmatický spevák Chris Norman, ktorý na Slovensko zavítal z Britských ostrovov. Do povedomia fanúšikov sa prvýkrát zapísal so skupinou SMOKIE založenou v roku 1974. Megahit legendárnej britskej formácie “Living next door to Alice” z roku 1976 zaznel aj na tohtoročných červenických slávnostiach spevu, hudby a tanca. Účastníkov festivalu rozohriali aj skladby ako “Oh, Carol”, “Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me”, “If You Think You Know How To Love Me”. Pieseň “Midnight Lady” z Normanovej sólovej tvorby potešila hlavne ženskú časť publika. Vystúpenie nestarnúceho speváka ukončila svetelná šou na nočnej oblohe. Ohňostroj farieb vystriedal hudobný koktejl namixovaný slovenskými stálicami hudobného neba – kapelami Horkýže Slíže a Gladiátor. Záver programu bol v rukách či skôr hlasoch spevákov z Club-u 84.

Festival určený všetkým vekovým generáciám uzavrel svoje brány v nedeľu 7. augusta. Medzi ľuďmi však preletela informácia o prípadnom ukončení spolupráce doterajších organizátorov festivalu s vedením obce. “Po mnohých problémoch sa tento ročník nakoniec organizuje s novými spoluorganizátormi – Združenie priateľov prírody Červeník, ktorí nad festivalom prevzali patronát a umožnili, aby sa tento ročník vôbec konal a to aj napriek odporu kultúrnej komisie obce Červeník. V tejto chvíli mi už len ostáva dúfat, že festival, ktorý si získal takú veľkú popularitu u nás aj v Čechách, sa podarí zachrániť aj do budúcna,” prezradil organizátor Dušan Drobný.  Pokračovanie tradície jedného z najstarších slovenských festivalov sa tak ocitlo v ohrození. Bude 46. ročník červeníckych slávností spevu, hudby a tanca tým posledným? Ktovie, podľa slov starostu obce Červeník Mariána Mihálika predstavitelia obce nevidia žiadny problém pri ďalšej spolupráci s agentúrou Duna. Dokonca si on sám osobne nevie predstaviť, že by tradičné červenícke slávnosti mala organizovať len samotná obec so svojím malým rozpočtom. Zostáva len dúfať, že išlo o plané špekulácie a takto o rok sa opäť všetci zídeme v Červeníku, aby sme oslávili leto spevom, hudbou a tancom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund