Obyvatelia Veternej sa dočkali

  • Spravodajstvo / Región
  • 5. augusta 2011, 09:14
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY/KRAKOVANY – Na Veternej ulici v Krakovanoch sa dočkali novej cesty i chodníkov v dĺžke zhruba 800 metrov. Pôvodná komunikácia už nespĺňala potrebné kritériá, preto sa ju obec rozhodla dať do poriadku. Cestu a chodníky vybudovala z prostriedkov Programu rozvoja vidieka.

„Celá akcia stála 366 – tisíc eur bez DPH. Okrem miestnej komunikácie sa tu urobila aj dažďová a splašková kanalizácia, na ktorú sa začínajú občania pripájať. Momentálne máme v obci odkanalizované len dve ulice – Strážovskú a Veternú. Keďže naša obec počtom obyvateľov nespĺňa podmienky na to, aby sa uchádzala o peniaze z eurofondov, kanalizáciu chceme dobudovať prostredníctvom TAVOSu. Tri desaťročia máme v Krakovanoch čistiareň odpadových vôd, ktorá už nespĺňa podmienky pre súčasné parametre čistenia, preto ju bude potrebné zrekonštruovať. Dobudovaná je aj jedna prečerpávacia stanica, ale treba postaviť ďalšiu. Na Novej ulici, kde sa začne výstavba, sa už s kanalizáciou i prečerpávacou stanicou počíta. Tá by mala slúžiť aj pre celú lokalitu Krakovianske záhumenice," vysvetlil nám starosta obce Vladimír Mihálik.

V Krakovanoch počítajú aj s ďalšou individuálnou bytovou výstavbou, ktorá je plánovaná v lokalitách Krakovianske a Strážovské záhumenice. „Najprv však treba vysporiadať pozemky a vybudovať všetky inžinierske siete. V lokalite Strážovské záhumenice sa uvažuje s dvoma desiatkami rodinných domov," prezradil nám najbližšie plány krakoviansky starosta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek