Poslanci rokovali o zmene územného plánu

  • Spravodajstvo
  • 2. augusta 2011, 11:02
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Piešťanskí poslanci na poslednom zasadnutí schválili zmenu lokality Kňazovec oproti hypermarketu Tesco, ktorá je v súčasnosti zadefinovaná ako plocha poľnohospodárskej pôdy. Na tomto mieste sa do budúcnosti počíta s umiestnením obchvatu.

Z ornej pôdy by sa preto malo stať územie občianskej vybavenosti, plochy prevádzok a zariadení podnikateľských aktivít. Podobným prípadom je druhá zmena územného plánu – na podnet pracovníkov radnice – posilniť priemysel a podnikateľské aktivity v lokalite za železnicou smerom na Veľké Orvište.
 
Tretia schválená zmena sa týkala rozšírenia plôch cintorína na Bratislavskej ceste. Z časti areálu Výskumného ústavu rastlinnej výroby by sa malo rezervovať územie, ktoré by v prípade nedostatku miesta na súčasnom cintoríne, malo slúžiť na pochovávanie. „Rezervu sme pôvodne plánovali na území bývalej Tvorby, no pozemok svojim umiestnením nám nevyhovoval. Rekultivácia tohto územia pre potreby cintorínskych služieb by bola veľmi náročná,“ hovorí vedúca referátu územnej správy.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín