Ohnivá šou v predvečer ramadánu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. augusta 2011, 13:57
  • Autor:Viera Dusíková/video: vd, strih: hh

PIEŠŤANY – V predvečer začiatku ramadánu, keď islamskí veriaci môžu jesť, piť, fajčiť a milovať sa až po západe slnka sa v piešťanskom hudobnom pavilóne Harmony uskutočnila veľká orientálna ohňová šou. Na originálne tance s plisovanými krídlami bohyne Isis, ohňovými vejármi, hodvábnymi závojmi, či horiacimi svietnikmi na hlavách, ktorými egyptské tanečnice osvetľujú cestu ženícha a nevesty sa dívali stovky divákov v kúpeľnom parku. Energia orientálnych tanečníc rástla nastávajúcim súmrakom.

„Túto krásnu akciu sme pre Piešťancov pripravili my,“ smiali sa organizátorky z piešťanskej  skupiny Shams. V súčasnosti ju tvorí päť tanečníc, ktoré sa na pódiu prezentovali  nielen egyptským tancom, ale aj choreografiou v štýle raks sharki s nádhernými hodvábnymi závojmi. Divácky úspech mali najmä tanečníčky s horiacimi svietnikmi na hlavách. Piešťanské Shamsky si zavolali na večernú šou aj hostí.  Z Trenčína k nám prišla Farisa, ktorá vedie skupinu Ishtar dancers.  „Ištarky“ predviedli vtipnú choreografiu s divadelnými prvkami. Po nich prišli na pódium traja hudobníci zo skupina Mahdak band, ktorí zahrali v štýle tango flamengo. Ku skupine sa pridala profesionálna tanečnica Zahra, ktorá sa začala vlniť v rytme starobylého tanca z Granady. Jej zambra mora – temný tanec vyjadroval smútok a nešťastnú lásku.
((myvideo:1))

Po Zahre spestrila orientálny večer tanečnica zo Žiliny – Mona, ktorá predviedla krásne drum sólo. Monu vystriedali zvodné cigánky z Istar dancers. Ich nespútané vystúpenie plné vášne rozohrialo  krv v žilách a pripravilo  živnú pôdu pre „Shamsky“, ktoré zažiarili s hodvábnymi závojmi v tanečnej choreografii tanečnice Najly. Radostný tanec – to je názov trnavskej skupiny tanečníc. Volajú sa Raks farah a v Piešťanoch do bodky splnili svoje poslanie. Zaznelo bubnové sólo a tanec, ktorý zostavila Češka Eglal.

Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj