Európske finále bez našich

  • Šport / Tenis
  • 1. augusta 2011, 08:25
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Počas minulého týždňa sa rozhodovalo o účastníkoch finálovej osmičky na letných majstrovstvách tenisových družstiev chlapcov a dievčat v kategóriách do 16 a 18 rokov. Ani jedno zo štyroch slovenských družstiev si o medaily nezahrá, pretože svoje účinkovanie skončili už v skupinách.

V reprezentačných výberoch pre letné ME družstiev figurovali pôvodne traja hráči TK Kúpele Piešťany, no napokon do bojov zasiahli iba Monika Staníková a Chantal Škamlová. Filip Horanský, ktorý mal byť lídrom družstva chlapcov Slovenska do 18 rokov, pre zdravotné problémy nehral. Práve v tejto kategórii bojovali chlapci v jednej zo štyroch kvalifikačných skupín v Piešťanoch. Aj pri neúčasti Horanského však mal piešťanský tenis v družstve svojho zástupcu. Bol ním nehrajúci kapitán a zároveň Horanského tréner Miloslav Grolmus. Pod jeho vedením vyhrali Slováci v prvom kole nad Moldavskom 2:1, keď Adrián Partl zdolal Turcana 6:4, 6:1 a spolu s Filipom Vittekom vyhrali aj rozhodujúcu štvorhru – Dubarenka s Turcanom zdolali 7:5, 6:1. V ďalších štvrťfinálových zápasoch vyhralo Švédsko nad Tureckom 3:0 a Rusko nad Čiernou Horou 2:1. Keďže v Piešťanoch panovalo daždivé počasie, semifinálové zápasy sa museli hrať v hale. V nej Slováci nestačili na Rusov, ktorým podľahli 0:2 a sen o európskom finále vo francúzskom La Rochelle sa rozplynul. V druhom semifinále zdolalo Švédsko najvyššie nasadené Srbsko tiež 2:0, keď štvorhry sa v oboch semifinálových zápasoch nehrali. V súboji o tretie miesto vyhrali Slováci nad Srbskom 2:1, keď sa hrala len jedna dvojhra a zvyšné zápasy Srbi skrečovali. Vo finále vyhralo Rusko nad Švédskom 2:1 a spolu s ním postúpilo na finálový turnaj.

Viac sa dočítate v pripravovanom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav