Receptár Monsalvy: Gaštan Torta

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. júla 2011, 11:43
  • Autor:

Pre milovníkov sladkých dobrôt sme v spolupráci s piešťanskou cukrárňou Monsalvy pripravili seriál fotoreceptov, ktoré nájdete v priebehu celého roka na stránkach Piešťanského týždňa alebo na našom webe. V novinách ich budeme uverejňovať vždy v rovnakom formáte, aby ste si ich mohli vystrihnúť a vytvoriť tak zaujímavý receptár tortičiek a koláčov, ktoré budú aj u vás doma chutiť ako z Monsalvy.

SUROVINY:


Korpus:
Žĺtky 6 ks
Gaštanové pyré 400g
Bielky 6 ks
Štipka soli
Plnka:
Smotana na šľahanie 400g
Stužovač do šľahačky 10g (1 kávova lyžička)
Gaštanové pyré 100g
Džem 100g
Rum 1 dl

POSTUP:


1.


■ Žĺtky vymiešame s gaštanovým pyré do peny. Postupne vmiešavame vyšľahaný sneh so štipkou soli. Zmes vylejeme do pripravenej formy. Rúru vyhrejeme na 180 oC . Potom teplotu znížime na 160 C° a 40 minút pečieme korpus. Po upečení je ľahký a krehký.

2.

3.
■  Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku. Smotanu vyšľaháme dotuha spolu so stužovačom, pridáme nastrúhané gaštanové pyré a zľahka premiešame.
■  Upečený korpus rozrežeme na polovicu a polejeme rumom. Plát natrieme džemom a navrstvíme polovicu gaštanovej šľahačky. Prikryjeme druhým plátom korpusu. Polejeme rumom a potrieme zvyškom gaštanovej šľahačky. Zatrieme aj boky.
4.

5.
■  Navrch si nachystáme guľôčky z gaštanového pyré. Boky obsypeme strúhanou čokoládou. Necháme dobre stuhnúť, najlepšie do druhého dňa a podávame.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav