Nesplácal úver, skončil vo väzbe

  • Spravodajstvo
  • 27. júla 2011, 13:02
  • Autor:red

TRNAVA – Policajný vyšetrovateľ obvinil z úverového podvodu 47-ročného muža z Trnavy, ktorý nesplácal úver. Finančnej spoločnosti spôsobil škodu vo výške asi 1300,-€. V pondelok 25. júla bol na príkaz sudcu zatknutý a umiestnený do väzby.

Ako uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, muž uzatvoril s finančnou spoločnosťou zmluvu o úvere vo výške 20-tisíc korún. Pri uzatváraní zmluvy uviedol, že pracuje v istej spoločnosti ako operátor výroby. Jeho čistý príjem mal byť 14-tisíc korún, pričom uviedol, že ďalších 5-tisíc si zarobí na rôznych brigádach. V zmluve sa zaviazal splácať úver mesačnými splátkami, pričom ani jednu z nich spoločnosti neuhradil. Tej spôsobil škodu vo výške asi 1300,-€. Vzhľadom na trestnú minulosť obvineného, bol na základe príkazu sudcu zatknutý hliadkou pohotovostnej motorizovanej jednotky a umiestnený do väzby, kde ho polícia 25. júla eskortovala.

Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala v uplynulých rokoch mierny nárast
ekonomických trestných činov. Občania využívajú možnosť nákupu tovaru na splátky alebo rýchle požičanie peňazí. V niektorých prípadoch si údaje o zamestnávateľoch vymýšľajú alebo sa dostávajú do platobnej neschopnosti a nedokážu úvery splácať. Môžu sa tak vystaviť hrozbe odňatia slobody na jeden až päť rokov alebo podľa toho ako uzatvárali zmluvy, môžu prísť o rôzny majetok, neraz aj o vlastné domy. Preto by mali výber finančnej inštitúcie pri uzatváraní zmluvy dobre zvážiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek