Mladí hasiči z Pobedima súťažili v Poľsku

  • Spravodajstvo / Región
  • 27. júla 2011, 08:12
  • Autor:red/Foto: archív DHZ Pobedim

PIEŠŤANY/LODŽ – Členovia Dobrovoľného hasičského zboru z obce Pobedim sa pred pár dňami zúčastnili medzinárodného stretnutia mladých hasičov v poľskom meste Lodž. Na stretnutí, ktoré trvalo v dňoch od 12. do 17. júla, boli okrem Pobedimčanov, ktorí zastupovali slovenské farby, aj mladíci z Česka, Maďarska, Poľska a Nemecka.

[author][/author][copyright][/copyright][order]3[/order][galleryimg][/galleryimg]
Jazdu na motokárach si užili.

Predseda DHZ Pobedim Martin Piškula si pochvaľoval pestrý program hasičského tábora: „Hneď na druhý deň sme si zajazdili na motokárach a popoludní sme mali športové hry. Ďalší deň sme navštívili Aquapark Fala v meste Lodž. Na veľkom cintoríne sme si uctili významných hasičov, ktorí stáli pri zrode tamojšieho zboru v meste Lodž." Pobedimčania si v medzinárodnom tábore aj zatrénovali, ba prepadli nákupnej horúčke v nákupnom stredisku Manifaktúra, ktoré bolo možno väčšie ako ich dedina.

„V piatok pred súťažou nás v hasičskej zbrojnici pozdravil aj prezident štátnych hasičov v Poľskej republike a honorárny generálny konzul pre Maďarskú republiku, Tadeusz Kaczor. Nasledovala slávnostná večera najvyšších predstaviteľov hasičov z Poľska s vedúcimi zúčastnených krajín. Deň pred naším odchodom sa konala medzinárodná súťaž, kde si mladí hasiči zo siedmich družstiev vyskúšali štafetu – takzvaný cik-cak. Naši starší chlapci sa umiestnili na peknom štvrtom mieste, keď za tretími Čechmi zaostali len o päť stotín. Prví boli domáci a druhé miesto obsadili Maďari. Na súťaž sa dostavil aj prezident hasičského profesionálneho zboru, ktorý odovzdal ceny a trofeje víťazným tímom," pokračuje Martin Piškula.

Budúci rok sa stretnutie mladých hasičov koná v Českej republike v meste Toužim. „Na záver sa chcem poďakovať členom DHZ Pobedim a tímu za bezproblémový priebeh a pomoc pri reprezentácii nielen našej malej obce, ale aj celého Slovenska. Ďakujeme tiež vodičovi Alojzovi Fe-rancovi, ktorý za nás zodpovedal počas dlhej takmer päťstokilometrovej cesty a bez problémov nás zdravých dopravil tam aj naspäť," dodáva M. Piškula. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava