Blog Petra Remiša: Plážoví inžinieri

  • Blogy / Blogy
  • 26. júla 2011, 09:13
  • Autor:

Jedovaté portugalské medúzy a pichľavých morských ježkov pozná každý. Vo Wikipediii sa ale nič nedočítate o tom, ako zvládnuť stretnutie s plážovým inžinierom (latinsky Acta machinator).

Zopakujme si preto základné vlastnosti tohoto druhu:

1. Plážový inžinier patrí medzi cicavce. Podobá sa na samčekov Homo sapiens, ale mozog má zakrpatený. Je genetickým príbuzným kúpeľného šviháka (Amator pistaniensis).

2. Rád sa do zblbnutia vyvaľuje na slnku. Je odolný voči úpalu a dehydratácii.

3. Na presuny využíva moped, alebo kvitnúcu audinu.

4. Acta machinator nič neje. Žije z lásky.

Ide o mimoriadne infekčný druh. Zrelé ženy sa v jeho blízkosti menia na tínedžerky posadnuté diablom. Zabúdajú na zákonitého manžela. Veď ten je oproti machinatorovi čistá nuda! A ešte má tú drzosť pýtať večer žranicu.

Nakazené samičky sa už nevedia prispôsobiť normálnemu životu. Doma si oddelia lôžko a snívajú o odlete do teplých krajín.

V týchto prípadoch je najväčšou chybou, ak sa manžel začne natierať samoopaľovacím krémom a precvičovať v spálni ochabnuté bicepsy. Bude síce hnedý ako machinator, ale iba z diaľky. Zblízka zostane len mastným slovenským údenáčom.

Netreba však podliehať panike. Infekcia časom ustúpi. Preventívne treba nasadiť manželke pás cudnosti. Nie nejaký šmejd, ale kvalitu z kartáčovanej ocele.

Inak jej ho morská voda zožerie a máte po chlebe.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav