Blog Jaroslava Poturnaja: Vrbovské vetry a Pepa Nos

  • Blogy / Blogy
  • 22. júla 2011, 09:24
  • Autor:

Na Vrbovských Vetroch v sobotu na štadióne vo Vrbovom ako prvý o 13.14 vystupuje český spevák Pepa Nos. Nie je tu náhodou a ani omylom. Už pred mnohými rokmi tu na pozvanie niekoľkých nadšencov vystupoval. Tí sa na neho sami zložili peniazmi, aby tu mohol vystúpiť ešte za komunizmu. Pepa nezabudol. Je tu a vďačne. Skôr ako začne urobí stojku na rukách a hlave. Potom už spustí svoje protestsongy. Zahral aj pesničky Ve dvou se to lépe táhne, Vysnený ráj, Nedaj sa a mnohé ďalšie. Veľa zahraných piesní bolo z takzvaného Modrého albumu vydaného v roku 2002.

Pepa Nos mal trochu smolu, lebo najskôr si zlomil pri hraní necht a potom mu skoro odišiel hlas. Napriek tomu sila jeho prejavu a energie sa neoslabila. Bol odmenený zaslúženým potleskom. Zaujímavé bolo,že som Pepa Nosa stretol ešte večer a to medzi divákmi. Dali sme sa do reči a povedal mi, že je tu úžasná atmosféra a dobrá energia, čo mu nedá odísť. Pozval som ho na pivo. To odmietol, ale privolil na kávu.

Tá, že sa mu hodí k doutníku,k torý práve fajčil. Slovo dalo slovo, a tak som sa dozvedel pár vecí, čo som nevedel. Pepa je totiž aj herec. Hral v českom filme Perníková veža, ale aj v americkom rozprávkovom filme Bratia Grimmovci, ktorý natočil známy režisér Terry Gilliam. Pepa si tam strihol síce len malú úlohu bezdomovca, ale hrala tam aj taká herecká hviezda ako Matt Damon. Pepa sa mi zveril okrem iného, že odmieta hrať v reklame a cíti, že jeho veľká úloha ešte len príde. Tak som mu poprial všetko dobré a nech mu tá veľká úloha vyjde. Veľmi sympatický človek.

Samozrejmosťou bolo, že som si jeho album Pepa Nos 2002 kúpil. Pri počúvaní som zistil, že dve pesničky naspievala aj jeho dcéra Lucie.T ie sa mi tiež veľmi páčili. Na albume je Pepa Nos vyfotený v Indii pod Budhovým stromom poznania. Viem,že on k svojmu stromu poznania prišiel tiež. Len tak mimochodom, mal pri sebe aj ošúchanú fotku .Bola to tá fotka, kde vystupoval vtedy dávno po prvýkrát vo Vrbovom pre pár nadšencov. Na Vrbovských vetroch ich bolo oveľa viacej.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav