Piešťanský festival skončil opernými áriami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 21. júla 2011, 15:49
  • Autor:vd

PIEŠŤANY – Galavečerom majstrovských speváckych kurzov Petra Dvorského sa minulý piatok skončil tohtoročný 56. Piešťanský festival. V kongresovej hale Spoločenského centra SLK sa na pódiu v sprievode Orchestra Štátnej opery Banská Bystrica striedali talentom obdarené príťažlivé speváčky a speváci.

Orchester dirigoval Dušan Štefánek, po jeho ľavici sedel koncertný majster Michal Hudák a v hľadisku program sledovali aj Dvorského dcéry a vnuk. Maestro spolu so Zlaticou Livorovou sledovali výkony svojich zverencov a na záver si s nimi užili dlhý potlesk na javisku.

Kým v prvej polovici programu, kde dominovali diela W.A. Mozarta – Don Giovani, Čarovná Flauta, Cosi fan Tutte, Únos zo Serrailu, Titus, ale aj skladby od P.I. Čajkovského, G. Rosiiniho, C. Saint Saensa a V. Belliniho vybrali dramaturgovia o niečo menej skúsených frekventantov, po prestávke sa program „pritvrdil“. Výborné výkony podali Linda Ballová, Jakub Pustina, Mariana Sajková-Hochelová, Luciana La Monico, Jela Radojič, Dominica Dominga, Judita Andelová či Veronika Mihalková.
((myvideo:1))

Najdlhší potlesk sme zaznamenali po skončení duetu Dominice Donigy a Jakuba Pustinu. Obaja interpreti si nielen zaspievali, ale aj zatancovali áriu z Veselej Vdovy od Franza Lehára. „Mne sa páčilo aj vystúpenie Judity Andelovej a jej podanie zvodnej Carmen od Georga Bizeta,“ skonštatovala diváčka Renáta Jakubičková z Bratislavy. Najmladšou účastníčkou kurzov bola sotva pätnásťročná rusky hovoriaca speváčka.

Tento rok  sa v Piešťanoch v sprievode prezentovali okrem už spomínaných umelcov aj speváci – Eva Melichaříková, Irina Zhuravleva, Štefan Djokovič, Alena Vacíková, Caterina Covangi, Richard Tomáš, Alena Kropčáková, Mária Tajtáková a Kateřina Šmídová. Na spoločenskom večeri, kde nechýbali predstavitelia mesta a kultúry nášho mesta, Peter Dvorský odovzdal dipolomy spevákom, organizátorom aj svojej kolegyni, pedagogičke spevu – Zlatici Livorovej a jej dcére i klaviristovi. Záverečné slovo mala aj vedúca predstaviteľka  Spločenského centra  SLK – Mária Godálová i viceprimátor Piešťan Timotej Miština, ktorý vyzdvihol význam Piešťanského festivalu v našom meste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav