Punkáči sa vrátia do Piešťan a opäť zahrajú nielen deťom

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 19. júla 2011, 09:13
  • Autor:(red)

PIEŠŤANY – Už niekoľko rokov ubehlo od momentu, kedy sa hŕstka mladých z okolia Piešťan rozhodla zorganizovať festival punkovej hudby. Mladí organizátori však tento štýl ozvláštnili najmä tým, že celý projekt pripravili ako benefíciu. Po prvom ročníku, ktorý sa uskutočnil v Brezovej pod Bradlom a vystúpilo na ňom takmer dvadsať kapiel, sa Punkáči deťom stal najväčším festivalom tohto druhu na Slovensku. Punkáči po minulom ročníku sa opäť nasťahujú do kempu na Lodenici, aby už tento štvrtok mohli rozprúdiť zábavu, o ktorú sa má postarať viac ako 60 kapiel.

„Len tak pre zábavu… Pre zábavu, ale aj pre dobrú vec. Rozhodli sme sa, že vstupné, ktoré vyzbierame dáme ľuďom, ktorí to najviac potrebujú – bezbranným deťom. Tak sme sa dohodli s dôveryhodnou nadáciou Pomoc deťom v ohrození,“ píšu Punkáči na svojej internetovej stránke.

Minulý rok mali Punkáči na piešťanskej Lodenici premiéru, aj keď to už bol tretí ročník festivalu. Podľa ich slov, bol to prelomový festival, najmä čo sa týka počtu pódií, kapiel, no v neposlednom rade počtu fanúšikov a účastníkov tohto stretnutia. Po minulom ročníku darovali organizátori nadácii Pomoc deťom v ohrození sumu takmer dvetisíc eur.
„Na Lodenici sme našli domov pre náš festival. Postupne sme sa ho snažili rozširovať, no až minulý rok prišlo práve do Piešťan viac kapiel a samozrejme viac priaznivcov punku. Došli samozrejme naši skalní fanúšikovia, no veľkú radosť sme mali z nových ľudí,“ povedal jeden z organizátorov Andrej Siget.

Punkáči zostali okrem miesta verní aj termínu festivalu, ktorý začne už vo štvrtok 21. júla. Fanúšikov punku však určite potešili tým, že stretnutie predĺžili o jeden deň. „Zvýšil sa počet zahraničných kapiel. Kým minulý rok u nás hosťovali tri, teraz ich je dvanásť. Skupiny a spevákov oslovujeme sami, začali sme hneď po ukončení minulého ročníka. Okrem toho sa nám množstvo ľudí ohlásilo samo. Headlinermi tohto ročníka a zaujímavými skupinami určite sú kanadskí The Creepshow, či britskí The Lurkers,“ hovorí A. Siget.

Tento rok na Punkáčoch vystúpi až 63 kapiel na dvoch pódiách. Účasť potvrdili aj napríklad kapely Alkehol a Divokej Bill, či Konflikt. Okrem toho pribudol aj nočný ska-reggae stage, takže muzika bude hrať odvšadiaľ a nonstop. „Pre ľudí sme pripravili aj ďalšie akcie a zábavu. Amatérski tvorcovia predstavia svoje domáce dokumentárne filmy. Hrať sa bude aj divadlo,“ dopĺňa Andrej Siget.

Podľa informácií organizátorov aj teraz otvoria fun zónu. Návštevníci si budú môcť zasurfovať v internetovej kaviarni, ale lákadlom bude tiež najväčší vodný futbal na Slovensku. Aby toho nebolo málo, špecialitou tohto ročníka bude vírivá vaňa jacuzzi. Za symbolický poplatok si ľudia budú môcť oddýchnuť od horúčavy takýmto originálnym spôsobom, a to aj s pohárikom šumivého vína v ruke. Organizátori ani teraz nič nenechali na náhode a zvýšili počet zdravotníkov v areáli. Na bezpečnosť bude dohliadať viac ochrankárov a tiež celý kemp bude osvetlený.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek