Modrovčania kopú do lopty už 60 rokov

  • Spravodajstvo / Región
  • 19. júla 2011, 09:04
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY/MODROVÁ – Obyvatelia obce Modrová si minulý týždeň pripomenuli jedno významné výročie. Ubehlo už šesťdesiat rokov od momentu, kedy sa tu začal hrať organizovaný futbal. Pri tejto príležitosti obec vydala publikáciu, v ktorej sú spísané výsledky, kronika, ale najmä nevšedné zážitky zo zeleného trávnika. Knižku pokrstil trávou z futbalového ihriska Ján Čapkovič, strelec víťazného gólu proti Barcelone v Pohári víťazov pohárov z roku 1969.

„Prvými borcami na scéne“ boli od roku 1951 v Modrovej členovia športovej organizácie Sokol Modrová. O založenie a fungovanie mužstva sa tu pričinili mnohí športoví nadšenci. Starosta obce Marián Lacko vyzdvihol najmä Jozefa Lehutu, jeho syna Miroslava a Petra Heska.
Nielen tí si zaspomínali na dni plné futbalu, kedy im prišli fandiť takmer všetci z dediny. V publikácii Hrané s radosťou si ľudia môžu prostredníctvom rozhovorov pripomenúť ako sa hrával futbal v Modrovej.

„Okrem kroník sme sa snažili nájsť a prepísať z rôznych rozhovorov mnohé perličky, zaujímavosti, ktoré boli zachované iba v pamäti bývalých hráčov a funkcionárov. Za všetky je to napríklad udalosť zo sedemdesiatych rokov, kedy na ihrisko nechceli pustiť Róberta Kováča, a to kvôli dlhým vlasom,“ povedal autor knihy Marián Lacko ml.

Víkendové oslavy šesťdesiatin modrovského futbalu vyvrcholili samozrejme na zelenom trávniku, na ktorom sa stretlo niekoľko družstiev v priateľských zápasoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava