Topili sa kone, hľadali bombu, horelo mäsiarstvo

  • Spravodajstvo
  • 18. júla 2011, 15:47
  • Autor:

PIEŠŤANY – Minulý týždeň riešili piešťanskí hasiči kuriózne prípady. Zavolali ich k topiacim sa koňom v Ratnovskej zátoke, ale aj k bombe na Mojmírke, hasili pravdepodobne úmyselne zapálené BMW v lesíku za Ducovým a napokon zachraňovali horiace mäsiarstvo v Piešťanoch. A nielen o tomto sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

Punkáči sa vrátia do Piešťan



Už niekoľko rokov ubehlo od momentu, kedy sa hŕstka mladých z okolia Piešťan rozhodla zorganizovať festival punkovej hudby. Mladí organizátori však tento štýl ozvláštnili najmä tým, že celý projekt pripravili ako benefíciu. Po prvom ročníku, ktorý sa uskutočnil v Brezovej pod Bradlom a vystúpilo na ňom takmer dvadsať kapiel, sa Punkáči deťom stal najväčším festivalom tohto druhu na Slovensku. Punkáči po minulom ročníku sa opäť nasťahujú do kempu na Lodenici, aby už tento štvrtok mohli rozprúdiť zábavu, o ktorú sa má postarať viac ako 60 kapiel.

Piešťanský festival skončil opernými áriami



Galavečerom majstrovských speváckych kurzov Petra Dvorského sa minulý piatok skončil tohtoročný 56. Piešťanský festival. V kongresovej hale Spoločenského centra SLK sa na pódiu v sprievode Orchestra Štátnej opery Banská Bystrica striedali talentom obdarené veľmi pekné a príťažlivé speváčky a speváci. Orchester dirigoval Dušan Štefánek, po jeho ľavici sedel koncertný majster Michal Hudák a v hľadisku program sledovali aj Dvorského dcéry a vnuk. Maestro spolu so Zlaticou Livorovou sledovali výkony svojich zverencov a na záver si s nimi užili dlhý potlesk na javisku.

Storočný Anton Kuník: „Moji kartári mi pošli…“



Ak sa chcete dožiť sto rokov, odsťahujte sa do Vrbového. Počas piatich rokov sme tu zaznamenali až štyroch viac ako storočných obyvateľov. Po Viole Rákayovej, ktorá sa dožila 103 rokov a zomrela dva dni po sfúknutí narodeninovej torty, storočnom  už nebohom Jánovi Sudorovi, 106-ročnej Anne Balášovej, ktorá bude oslavovať ďalšie narodeniny na sklonku tohto roka, sa krásneho jubilea s desiatimi krížikmi dožil sympatický deduško – Anton Kuník. Bol robotníkom, majstrom, vedúcim v Trikote. Miloval nielen svoju rodinu, ale aj karty – najmä „žola“.

Vodáci Sĺňavy v Pohári s ôsmymi prvenstvami



Slovenský pohár v rýchlostnej kanoistike pokračoval ďalšími kolami – 55. ročníkom Trenčianskej regaty a 39. ročníkom Nováckej päťstovky. Na oboch podujatiach si úspešne počínali vodáci Sĺňavy Piešťany a medaily získali aj vodáci z ŠK Kajak Moravany nad Váhom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav