Školu by mali opraviť v lete – načo čakajú?

  • Spravodajstvo / Región
  • 14. júla 2011, 08:39
  • Autor:(vd)

VRBOVÉ – V Základnej škole na Komenského ulici vo Vrbovom vyčkávajú na rekonštrukciu. Škola získala nenávratný finančný príspevok z Regionálneho operačného programu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vo výške viac ako milióna eur na kompletnú rekonštrukciu. Ministerstvo sa neponáhľa. Mesto aj škola čakajú. Dokedy?

„Zmluva s dodávateľom na rekonštrukciu ZŠ na Komenského ulici je podpísaná, čaká sa iba na dodatok k zmluve s ministerstvom, v ktorom budú vyšpecifikované vysúťažené podmienky,“ informoval nás primátor mesta Vrbové, Ján Jánoška.  Ako dodal:„…rekonštrukcia sa začne ihneď po doručení dodatku z ministerstva.“ Riaditeľka školy Viera Hankócyová je nešťastná. Už týždeň trvajú letné prázdniny, počasie je priaznivé a ministerstvo má stále čas. „Tento rok sme podmienili svoje dovolenky tomu, aby sme boli dispozícii stavbárom, keď nás zavolajú. Školu treba opravovať cez prázdniny, nie potom, keď budú deti škole,“ sťažuje sa Hankócyová.

Už v uplynulom týždni učiteľky, ale najmä pracovníčky školského stravovania uvoľňovali priestory tak, aby mohli stavbári začať s rekonštrukciou strechy, ktorá je v havarijnom stave. „Naše kuchárky vynikajúco varia, pripravujú stravu nielen pre zdravé deti, ale aj pre celiatikov, pritom im tečie zo stropu rovno do kotlov. Ani vzduchotechnika nie je v kuchyni na požadovanej úrovni. Pracovať v takých podmienkach a podávať výkony, je naozaj obdivuhodné,“ povedala V. Hankócyová. „Chceli by sme začať práve strechou na jedálni, ktorá je v najhoršom stave,“ dodáva primátor mesta Vrbové.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav