Prvý prázdninový týždeň strávili s políciou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. júla 2011, 09:43
  • Autor:

PIEŠŤANY – Mestská polícia v Piešťanoch už tradične organizuje pod záštitou primátora letné tábory pre deti z piešťanských škôl. Tento rok sa rekreačno-vzdelávací tábor pre peer-aktivistov v prevencii kriminality uskutočnil v dňoch 1. až 8. júla v Lúke nad Váhom.

"Počasie nám zo začiatku veľmi neprialo, preto sme namiesto návštevy Podkylavy zvolili výstup na Čachtický hrad a namiesto pešieho výletu na zrúcaninu Tematínu sme navštívili Aquapark Galandia. 4.júla nás navštívili príslušníci Policajného zboru z Trenčianskeho kraja. Predviedli nám výcvik služobného psa, poučili o pravidlách cestnej premávky a ukázali služobný postup pri zadržaní páchateľa. Večer sa deti zabavili a naučili veľa nového od piešťanských skautov. Stihli sme aj výlet na Trenčiansky hrad, kde sme okrem prehliadky hradu navštívili i historické remeslá. Deti tak mohli strieľať z luku i historických zbraní a rovnako si mohli aj samé vyraziť mincu s motívom hradu. Nezabudli sme ani na opekačku, karneval, spev, večer vtipov, sebaobranu, streľby zo vzduchovky a tancovali sme zumbu. Medzitým sme absolvovali rôzne hry, súťaže a nakoniec sa i počasie umúdrilo. Pred odchodom sme sa stihli rozlúčiť a rozdať si osvedčenia o absolvovaní tábora s prianím, že sa opäť o rok stretneme," uviedla Viera Husáková, koordinátorka prevencie kriminality.

Hlavnou ideou tábora je, aby sa deti navzájom spoznali a súčasne nadviazali kontakty s koordinátorkou prevencie kriminality. Následne tak môžu spolupracovať ako peer skupina, pričom si vymieňajú svoje poznatky a rozširujú vzájomnú komunikáciu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav