Piešťany majú juniorského majstra Európy!

  • Kanoistika / Šport
  • 14. júla 2011, 14:20
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY/ZÁHREB – Na tohtoročných majstrovstvách Európy juniorov (MEJ) a pretekárov do 23 rokov v rýchlostnej kanoistike v chorvátskom Záhrebe malo Slovensko početnú výpravu. Tvorilo ju až 34 vodákov, z toho päť odchovancov piešťanskej kanoistiky. Aj ich zásluhou sme si priviezli domov tri medaily – po jednej z každého kovu.

Farby Sĺňavy však reprezentovala v Chorvátsku len trojica Simona Šamková, Mário Janča a Šimon Šamko. Ďalší dvaja odchovanci piešťanskej kanoistiky, Matej Rusnák a Matej Michálek, sú totiž členmi ŠKP Bratislava. Najúspešnejším z tejto pätice bol junior Mário Janča, ktorý získal na MEJ v kajaku dvojíc spolu s Viktorom Deminom z Komárna jednu zlatú a jednu striebornú medailu. Na kilometrovej trati dopádlovali v K2 juniorov do cieľa na druhej priečke za Čechmi, no na polovičnej trati nenašli premožiteľa a stali sa majstrami Európy. Na ďalších medailových priečkach skončili Taliani a Maďari.
 
Tretiu medailu pre Slovensko vybojoval štvorkajak mužov do 23 rokov, ktorý bol na kilometrovej dištancii tretí. O zisk bronzovej medaily sa popri Marekovi Krajčovičovi, Gáborovi Jakubíkovi a Zoltánovi Tóthovi zaslúžil aj Piešťanec Matej Michálek, ktorý už v tejto sezóne oblieka dres ŠKP. Pre Michálka je to už druhá bronzová medaila z ME. Vlani ju získal ešte ako junior v piešťanskom drese v Moskve. Vtedy bol členom bronzovej „káštvorky“  aj Mário Janča, ktorý sa teraz môže pochváliť kompletnou medailovou zbierkou z juniorských ME.

Z ostatných našich sa dostal v Záhrebe do finále už len Matej Rusnák, ktorý skončil v C1 mužov do 23 rokov na 1000 metrov siedmy.  Simona Šamková obsadila medzi ženami do 23 rokov v K1 na 500 metrov celkové 14. miesto a v K2 skončila spolu s Luciou Mištinovou z Novák na 15. mieste. Junior Šimon Šamko obsadil pri svojej premiére ne MEJ spolu s Patrikom Horváthom zo Šamorína v K2 na 200 metrov konečné  15. miesto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav