Druhá priečka pre piešťanských “astronaoutov”

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. júla 2011, 08:49
  • Autor:Martin Nedorost

PIEŠŤANY/SENEC – Sezóna v plážovej hádzanej je v plnom prúde. Počas prvého júlového víkendu sa jej milovníci stretli v areáli Seneckých jazier, kde sa konal druhý ročník medzinárodného turnaja v plážovej hádzanej. V daždivom počsí bojovalo o prvenstvo 12 mužských a 10 ženských družstiev zo Slovenska, Poľska a Francúzka. V kategórii mužov hrali aj dve piešťanské mužstvá.

Z nich sa viac darilo Zepáár Astronautom, ktorí napokon skončili spomedzi tucta zúčastnených mužských kolektívov na druhom mieste.  Vstup do bojov v skupine “A” im však nevyšiel, pretože prvý zápas s bratislavským mužstvom Celé zle! prehrali 1:2. Po vyhratom prvom  polčase Piešťanci prehrali druhý  o jediný gól a o víťazovi duelu sa rozhodovalo v samostatných nájazdoch. Aj v nich  boli o gól lepší Bratislavčania.  Astronauti sa trápili aj v ďalšom dueli s pezinským Kellwittom, ale napokon zápas vyhrali 2:1 po samostatných nájazdoch. V boji o druhú postupovú priečku  zdolali postupne Malacky 2:0, poľských Warsaw beach boys 2:0 a rovakým výsledkom vyhrali aj nad dorastencami Pezinka. Po týchto víťazstvách skončili v skupine s deviatimi bodmi na druhom  mieste a postúpili do semifinále.

Mužstvo GMO hralo v skupine “B”. Turnaj začali výhrou nad pezinskými Old boys 2:0, potom však podľahli francúzkemu St. Brice po nájazdoch 1:2, rovnako ako s cíferským  Dzyvými svinámi. Nad sily hráčov GMO boli aj Stupavské langoše a bratislavský Balon´s gang, ktorým podľahli zhodne 0:2 a v skupine skončili  so štyrmi bodmi na piatom  mieste. V  záverečnom súboji o konečné deviate miesto sa stretli s poľskými Warsaw beach boys. Po dvoch polčasoch bol stav 1:1, preto prišli na rad samostatné nájazdy. Tie lepšie zvládli  Piešťanci a zápas vyhrali 2:1. GMO hral v zostave: Dörnhofer – Drahovský, Bolješik, Hornák, Stano, Stanek, Varačka a Kryštúfek.

Mužstvo Zepáár Astronautov sa v semifinále stretlo z víťazom “B” skupiny,  bratislavskými Balon´s gang, nad ktorými napokon po vyrovnanom zápase vyhralo 2:0. Piešťanci však vyhrali oba polčasy  až vďaka gólom, ktoré strelili  v posledných sekundách oboch polčasov. Bol to však  jeden z najkrajších a najdramatickejších zápasov celého turnaja. Vo finále si astronauti zopakovali zápas zo skupiny s mužstvom Celé zle!, ktoré bolo zložené z hráčov ŠKP Bratislava. Piešťanci s nimi prehrali už v skupine, no tentoraz hladko 0:2, keď Bratislavčania vyhrali oba polčasy o dva góly. Astronauti tak obsadili na turnaji, ako aj predtým v Brezovej pod Bradlom, druhé miesto. Domov si však odniesli aspoň cenu pre najlepšieho hráča turnaja, ktorým sa stal Michal Fázik.

Zepáár Astronautov hralo v zostave:  Nedorost – Kosák, Matej  Fázik, Michal Fázik, Paulík, Fedora, Kotula a Borek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava